Πένες φούρνου με τυριά και μπέικον!
        
        
                        
        Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
 - 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
 - 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 - 100 ml κόκκινο κρασί
 - 1 κ.γ.αλάτι
 - ½ κ.γ. πιπέρι
 - 200 ml νερό
 - 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 - 500 γρ. πέννες, βρασμένες
 - 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
 - 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
 - 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
 - Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
 - Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τα ντοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
 - Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
 - Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
 - Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα μας τις πέννες μας και φύλλα βασιλικού.
 - Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
 - Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πέννες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
 - Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
 - Αν θέλουμε σερβίρουμε και με επιπλέον βασιλικό
 
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        




![Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών η Σταμούλα Κονιδάρη [4/11]](/media/k2/items/cache/2ee4cde08267a7f14adf436feae06e56_M.jpg?t=20251104_101426)












