Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 13:03

Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα!

 
Συστατικά
  • 4 καλαμπόκια
  • 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.
  • Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.
  • Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας. 
  • Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.
  • Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο  για 10 λεπτά.
  • Όταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ