Γιατί η αγγλική κουζίνα έχει τόσο κακό όνομα;

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 10:01

Γιατί η αγγλική κουζίνα έχει τόσο κακό όνομα;

Κουζίνα λιπαρή, αμφίβολοι συνδιασμοί, αηδιαστική όψη, η βρετανική κουζίνα δεν διαθέτει το καλύτερο όνομα.


Υπάρχουν μάλιστα και αυτοί που πιστεύουν ότι είναι η χειρότερη στον κόσμο. Τι συμβαίνει στο βασίλειο της Ελισάβετ από γαστρονομικής απόψεως;
Η συνταγή που εκπροσωπεί μόνη της ό,τι χειρότερο υπάρχει στην βρετανική κουζίνα είναι το λεγόμενο « jelly », αυτός ο διάφανος και γλυκερός ζελές, για τον οποίοι οι Βρετανοί είναι περήφανοι. Και δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν η jelly δεν σερβιριζόταν σε γλυκά πιάτα, σαν γλύκισμα, αλλά και ως ...κύριο πιάτο, συνοδεύοντας κρέατα και λαχανικά. Αυτός ο συνδιασμός δεν έχει, πραγματικά, την καλύτερη γεύση.

Αμφίβολοι συνδιασμοί
Το εγγλέζικο πρωινό είναι θεσπέσιο, αλλά πέφτει βαρύ σε όλους εκτός Μεγάλης Βρετανίας. Παραδοσιακά αποτελείται από ζεστό τσάι, χυμό πορτοκάλι, φέτες ψημμένου ψωμιού με βούτυρο, μπέηκον, μαρμελάδες και scones. Από δίπλα προτείνονται επίσης φασόλια ξερά, λουκάνικα, ντομάτες και μανιτάρια. Επομένως για όσους δεν αντέχουν ούτε έναν καφέ το πρωί, το βρετανικό πρωινό μπορεί να δώσει ναυτία...


Πόσο λιπαρό;
Η άλλη συνήθεια που καταστρέφει, κυριολεκτικά, το όνομα της βρετανικής κουζίνας είναι η υψηλή δόση λίπους που χρησιμοποιούν και ειδικά το λίπος στις φριτέζες. Είναι γνωστό ότι οι Αγγλοι λατρεύουν το fish & chips, τηγανητές κροκέτες ψαριού με τηγανητές πατάτες.

Εχει κάτι θετικό;
Ωστόσο, παρότι η βρετανική κουζίνα σχολιάζεται αρνητικά σε όλο τον πλανήτη, έχει και τα θετικά της. Πράγματι, αν κοιτάξει κανείς πίσω από τις υπερβολές, το English breakfast είναι απολύτως θεσπέσιο με τα scones του, την χτυπημένη κρέμα του, τις βρετανικές μαρμελάδες, τα αυγά μάτια που τρώει κάποιος με ψωμί του τόστ ψημμένο. Οταν είναι φρέσκο και καλοφτιαγμένο, πρόκειται για το καλύτερο πρωινό στον κόσμο. Οσο για τα fish & chips, σε ποιόν δεν αρέσουν, αρκεί να είναι καλοφτιαγμένα και φρέσκα.


Το κυρίως πιάτο
Αλλά και τα τυπικά βρετανικά φαγητά έχουν τη χάρη τους. Αποτελούνται κυρίως από κρέας και λαχανικά, πίτες με κοτόπουλο και ροσμπίφ είναι τα δυνατά τους σημεία. Στο γλυκό, οι Βρετανοί προτείνουν την υπέροχη apple pie, τάρτα μήλου όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν, ή τα θορυβώδη και υπερμεγέθη πούντινγκ. Οσο για τα ποτά, οι Βρετανοί, είναι γνωστοί, διαθέτουν την καλύτερη σκωτσέζικη ή ιρλανδική μπύρα!


Πηγή:iefimerida