Οι 5 λόγοι για να μην κάνετε ντους κάθε μέρα [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 14:02

Οι 5 λόγοι για να μην κάνετε ντους κάθε μέρα [εικόνες]

Λιγότερο από έναν αιώνα πριν ήταν φυσιολογικό οι άνθρωποι να κάνουν μπάνιο μία φορά την εβδομάδα. Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για το πόσο συχνά πρέπει κάποιο να μπαίνει στην μπανιέρα του, φαίνεται πως το πολύ συχνό ντους δεν κάνει και πολύ καλό.


Αν πιστεύετε πως το να μην πλένεστε κάθε μέρα είναι κάτι αρνητικό και ένδειξη μη καθαριότητας, 5 λόγοι «έρχονται» να σας κάνουν να σκεφτείτε διπλά πριν μπείτε στο ντους.

Στεγνώνει το δέρμα σας

Οσο λιγότερο εκθέτετε το δέρμα σας σε ζεστό νερό, τόσο καλύτερα, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Παράλληλα, με το να πλένεστε καθημερινά, αφαιρείτε από το δέρμα σας τα φυσικά έλαια και τα υγιή βακτήρια που το προστατεύουν.

Τα ρούχα σας σας προστατεύουν

Το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας καλύπτεται από ρούχα, οπότε δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, Τυχόν βακτήρια ή ιοί, που έρχεστε σε επαφή γίνεται μέσω των χεριών, τα οποία και πλένετε αρκετά συχνά.

Εμπιστευτείτε τα προϊόντα

Το αποσμητικό και τα ξηρά σαμπουάν μπορούν να σας εξασφαλίσουν μία ακόμα μέρα χωρίς ντους. Μην το φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε!

Κάνετε οικονομία

Μην κάνοντας ντους κάθε μέρα, κάνετε καλό τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην τσέπη σας.

Δεν χάνετε και χρόνο

Για να κάνετε ντους, χρειάζεστε τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Αυτή την ώρα θα μπορούσατε να την αφιερώσετε στον εαυτό σας, κάνοντας κάτι άλλο, όπως να πάτε κομμωτήριο ή βόλτα τον σκύλο σας.  




00 inkefalonia general ad 300X250