Δείτε το νέο λογότυπο της Google

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 00:13

Δείτε το νέο λογότυπο της Google

Eαν επισκεφθήκατε μόλις την κεντρική σελίδα της Google, και παρατηρήσατε ότι σαν κάτι να έχει αλλάξει, πέσατε μέσα!   Με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό post στο επίσημο blog της, η Google ανακοίνωσε ότι προέβη σε μια ακόμα αλλαγή του λογοτύπου της, στη 17χρονη ιστορία της, που όπως αναφέρει, "ίσως να μην είναι και η τελευταία".  

Η αλλαγή στην εικόνα και ταυτότητά της Google, επικοινωνείται μάλιστα εδώ και λίγη ώρα και με ένα καλαίσθητο κινούμενο σκιτσάκι doodle, που απεικονίζει το επανσχεδιασμένο λογότυπό της, με ένα χέρι να σβήνει το παλιό και να σχεδιάζει το καινούριο της logo: Ο επανασχεδιασμός της ταυτότητάς της, που περιλαμβάνει μια πιο εκμοντερνισμένη και ξεκάθαρη τυπογραφία και εικόνα, έρχεται ένα μόλις μήνα μετά την ριζική εταιρική της αναδιάρθρωση και το λανσάρισμα της εταιρείας-ομπρέλας Alphabet, μέρος της οποίας αποτελεί πλέον η Google ως μηχανή αναζήτησης, καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα και τμήματά της.  

Η νέα εταιρική ταυτότητα, αναφέρει η ανάρτηση της εταιρείας, πρόκειται να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες που φέρουν το λογότυπό της, με τα τέσσερα χρώματα, νέα εικονίδια, ανάλογα με την κάθε υπηρεσία, αλλά και το πολύχρωμο G, ως συντομογραφία, να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πως πλασάρεται πλέον ο ιντερνετικός κολοσσός. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που έδωσε μόλις στη δημοσιότητα η Google, που παρουσιάζει την εικαστική εξέλιξη της ταυτότητάς της τα τελευταία 17 χρόνια.


https://www.youtube.com/watch?v=olFEpeMwgHk
 
Πηγή: e-radio.gr
 ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ