Υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών!
        
        
                        
        Ένα υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών. Μια συνταγή για ένα εύκολο σουφλέ με πένες , σάλτσα ντομάτας, μπέϊκον ή ζαμπόν και τυριά. Ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά 
- 1 πακέτο [1/2 κιλό] πένες
 - 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
 - 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
 - 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
 - 300 γρ. μπέικον ή ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
 - 3 αυγά
 - 250 γρ. τυρί τσένταρ
 - 250 γρ. τυρί γκούντα
 - 250 γρ. τυρί ρεγκάτο
 - 300 ml κρέμα γάλακτος
 - 200 ml γάλα πλήρες
 - 4 κ.σ. βιτάμ
 - 3 κ.σ. αλεύρι
 - ελαιόλαδο
 - λίγη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι
 
Εκτέλεση 
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ζεστό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με λίγη ζάχαρη, τα 100 γρ. μπέϊκον ή ζαμπόν και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 - Εν” τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε με 2 κ.σ. λιωμένο βιτάμ.
 - Τρίβουμε όλα τα τυριά στο τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
 - Σε ένα λαδωμένο πυρέξ βάζουμε μια στρώση πένες και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε το μισό μείγμα ανάμεικτων τυριών και από πάνω του απλώνουμε το υπόλοιπο [200 γρ.] μπέϊκον ή ζαμπόν. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πένες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
 - Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι μαζί με το αλεύρι και 2 κ.σ. βιτάμ, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
 - Μόλις πήξει ελαφρώς για να εισχωρήσει μέχρι τη βάση του πυρέξ, περιχύνουμε το φαγητό στο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ περίπου μέχρι να ροδίσει.
 
sintayes.gr
        
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        




![Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών η Σταμούλα Κονιδάρη [4/11]](/media/k2/items/cache/2ee4cde08267a7f14adf436feae06e56_M.jpg?t=20251104_101426)












