Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 11:40

Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Αυτές είναι οι ομορφότερες λίμνες στον κόσμο, ανάμεσά τους και μια ελληνική!

Τα νερά τους μαζί με όσα υπάρχουν τριγύρω τους, όπως τα ψηλά βουνά και τα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια ή ακόμη και οι κοσμοπολίτικες πόλεις, όπως στην περίπτωση της ιταλικής λίμνης Κόμο, οι φυσικοί καταρράκτες που δημιουργούνται σε ορισμένες από αυτές ή τα σπήλαια, συνθέτουν μοναδικά σκηνικά, παραμυθένια, ειδυλλιακά αλλά και άγρια -κατά περίπτωση- συνιστώντας τους έτσι αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.

1. Λίμνη Κόμο, Ιταλία

diaforetiko.gr : limni1 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Η διασημότερη λίμνη της χώρας βρίσκεται στη Λομβαρδία, βόρεια του Μιλάνου και είναι μια από τις πιο βαθιές λίμνες στην Ευρώπη. Από ψηλά, το σχήμα της μοιάζει με ένα πελώριο, ανάποδο Υ με χρυσαφένια νερά, αιωνόβιες βίλες και ολάνθιστους κήπους.

2. Edith, Καναδάς

diaforetiko.gr : limni2 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Η λίμνη τροφοδοτείται από τα παγόβουνα και απέχει περίπου 10 χλμ. από την πόλη Jasper, στα δυτικά της χώρας.

3. Tekapo, Νέα Ζηλανδία

diaforetiko.gr : limni3 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Βρίσκεται στο νότιο νησί της χώρας σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το τοπίο της είναι ειδυλλιακό: χιονισμένες βουνοκορφές, τυρκουάζ νερά, ένα όμορφο εκκλησάκι χτισμένο στις όχθες της αλλά και πολύχρωμα λούπινα που ανθίζουν κάθε χρόνο από τα μέσα του Νοεμβρίου έως τον Ιανουάριο

4. Blue Lake, Αυστραλία

diaforetiko.gr : 4 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Η λίμνη με τα καταγάλανα νερά βρίσκεται στα νότια της χώρας, μέσα στον κρατήρα ηφαιστείου του Mount Gambier.

5. Maligne Lake, Καναδάς

diaforetiko.gr : 5 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Βρίσκεται στην πολιτεία Αλμπέρτα και είναι διάσημη για το γαλάζιο χρώμα του νερού της, τις βουνοκορφές που την περιβάλλουν, το νησάκι Spirit και τα τρία παγόβουνα που είναι ορατά από τη λίμνη.

6. Μελισσάνη, Ελλάδα

diaforetiko.gr : 6 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Το πολυφωτογραφημένο λιμνοσπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. ενώ σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα της.

7. Λίμνη Μαλάουι, Αφρική

diaforetiko.gr : 7 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Είναι γνωστή και ως Νιάσα και βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αφρική, ανάμεσα στα κράτη Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Τανζανία. Η λίμνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Αφρική και η δεύτερη βαθύτερη ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό ειδών ψαριών από οποιαδήποτε άλλη λίμνη.

8. Plitvice, Κροατία

diaforetiko.gr : 8 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Πρόκειται για περίπου 20 λίμνες που συνδέονται μεταξύ τους και από το 1979 έχουν προστεθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCO σαν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τα νερά ρέουν σε ασβεστολιθικά πετρώματα, συγκεντρώνονται σε κοιλότητες και με το πέρασμα των χρόνων τα ιζήματα που μεταφέρουν δημιουργούν φυσικά φράγματα που στη συνέχεια μετατρέπονται σε πανέμορφες λίμνες με σπηλιές και καταρράκτες.

9. Taal, Φιλιππίνες

diaforetiko.gr : 9 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Βρίσκεται στο νησί Luzon και σχηματίστηκε ύστερα από δυνατές ηφαιστειακές εκρήξεις που συνέβησαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Στο εσωτερικό της έχει ένα από τα πιο μικρά αλλά ενεργά ηφαίστεια του κόσμου.

10. Bled, Σλοβενία

diaforetiko.gr : 10 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Απέχει μόλις 55 χλμ. από την πρωτεύουσα, Λιουμπλιάνα, Από πάνω της δεσπόζει το μεσαιωνικό φρούριο ενώ στο ρομαντικό νησάκι της λίμνης υπάρχει ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου του 17ου αιώνα, το οποίο πολλά ζευγάρια επιλέγουν για το μυστήριο του γάμου τους.

11. Louise, Καναδάς

diaforetiko.gr : 11 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Η διασημότερη λίμνη της χώρας βρίσκεται στην Αλμπέρτα και είναι φημίζεται για το σμαραγδένιο χρώμα των νερών της που οφείλεται στα ιζήματα που κουβαλούν στο νερό οι παγετώνες που λιώνουν από τα γύρω βουνά.

12. Crater, ΗΠΑ

diaforetiko.gr : 12 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Βρίσκεται στην πολιτεία του Όρεγκον και είναι διάσημη για το βαθύ μπλε χρώμα και τα καθαρά νερά της. Κανένας ποταμός δεν ρέει προς ή από τη λίμνη ενώ το νερό που εξατμίζεται αναπληρώνεται από τις βροχοπτώσεις με τέτοιο ρυθμό ώστε τα νερά της λίμνης να ανανεώνονται κάθε 250 χρόνια.

13. Nakuru, Κένυα

diaforetiko.gr : 13 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.754 μέτρων και είναι διάσημη για τα χιλιάδες φλαμίνγκο που συγκεντρώνονται εκεί, αφού βρίσκουν τροφή στα άφθονα φύκια της λίμνης. Τα νερά της είναι καταγάλανα και γύρω από τη λίμνη υπάρχουν βραχώδεις κορυφές και πράσινες πεδιάδες, που δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό.

14. Moraine, Καναδάς

diaforetiko.gr : 14 Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο!

Η λίμνη Moraine βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Banff στην Αλμπέρτα του Καναδά, σε μια περιοχή γνωστή ως “Valley of the Ten Peaks” (Η κοιλάδα με τις δέκα κορυφές). Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει δέκα πανύψηλες, χιονισμένες βουνοκορυφές και τη λίμνη Moraine.

Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων κι έχει ένα υπέροχο χρώμα, που αλλάζει ανάλογα με το φως του ήλιου και την αντανάκλασή του πάνω στα βραχώδη όρη. Πολλοί το λένε τυρκουάζ, στην πραγματικότητα όμως είναι πιο φωτεινό και πιο λαμπερό που δύσκολα μπορείς να το περιγράψεις ή να το αποθανατίσεις στο φακό.

diaforetiko.gr