Έκπληξη το νέο Peugeot 301

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 22:15

Έκπληξη το νέο Peugeot 301

Ένα πολύ ενδιαφέρον μικρομεσαίο σεντάν παρουσίασε η Peugeot. Πρόκειται για το μοντέλο «301» που έχει μήκος 4,4 μέτρων και δημιουργείται για να διατεθεί σε συγκεκριμένες αγορές, μεταξύ αυτών και στην ελληνική.
Μια σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα έκπληξη είχε η Peugeot. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο με την ονομασία 301 που έρχεται για να δραστηριοποιηθεί εμπορικά στη μικρομεσαία κατηγορία, ως μια «οικογενειακή εναλλακτική επιλογή» απευθυνόμενη κυρίως σε αγορές που παραδοσιακά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στα σεντάν αμαξώματα (όπως και η ελληνική).

Μήκος 4,4 μέτρων και μεγάλο πορτμπαγκάζ
Το 301 έχει συνολικό μήκος 4,4 μέτρων και μεταξόνιο που εκτείνεται σε 2.650 χιλιοστά. Όπως τονίζεται, έχει δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευρυχωρίς της καμπίνας τόσο για επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι σύμφωνα με την Peugeot 506 λίτρα.

Και με μοτέρ 1,2 λίτρων
Η γκάμα κινητήρων που θα φέρει το 301 ακόμα και δεν ανακοινώνεται αναλυτικά. Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 301 θα είναι, μαζί με το 208, τα δύο πρώτα μοντέλα της Peugeot που θα φέρουν τον καινούριο 1.200άρη κινητήρα βενζίνης 71 ίππων που πρόσφατα εξέλιξε η γαλλική φίρμα. Επίσης, στο 301 θα δούμε μοτέρ βενζίνης αλλά και diesel 1,6 λίτρων με ισχύ 114 και 92 ίππων αντίστοιχα.

Ανταγωνισμός: Αν και τα μικρό-μεσαία 4θυρα μοντέλα τα τελευταία χρόνια δεν κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά, αυτό αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε σε αυτή την απαιτητική «υποκατηγορία» το 301 θα έχει να αντιμετωπίσει αξιόλογους αντιπάλους όπως π.χ. τo VW Jetta αλλά και τα μελλοντικά Skoda Rapid και Seat Toledo.

H επίσημη παρουσίαση του νέου Peugeot 301 θα γίνει στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο

autotriti.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ