Κοτομπέικον - Μπουκιές Κοτόπουλου τυλιγμένες σε Μπέικον!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 13:43

Κοτομπέικον - Μπουκιές Κοτόπουλου τυλιγμένες σε Μπέικον!

Αυτές τις μπουκιές τις τρώγαμε από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά, κυρίως σε παιδικά πάρτι ή σε απογευματινά καλέσματα που κάναμε σπίτι μας. Είχα πολύ καιρό να τις φτιάξω κι αυτήν την φορά έγιναν ως κυρίως γεύμα (έτσι για αλλαγή). Η μαρινάτα με το πορτοκάλι και την μουστάρδα δίνει έξτρα γεύση και νοστιμιά σε κάθε κοτομπουκιά ενώ το τυλιχτό καπνιστό μπέικον απλά τις απογειώνει... Σήμερα, αυτός ο συνδυασμός ονομάζεται «κοτομπέικον» και τον συναντάμε κατά κύριο λόγο στα σουβλατζίδικα και λοιπά ψητοπωλεία. Το κοτομπέικον ετοιμάζεται πολύ εύκολα κι έχει ευρεία απήχηση, ενώ εναλλακτικά μπορεί να ετοιμασθεί και σε σουβλάκι. Για τις μπουκιές κοτόπουλου με τυλιχτό μπέικον χρειάσθηκα:

 Υλικά (για 4 άτομα):
 
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο,
  • 200 γρ. sticky bacon (δεν προτιμώ το back bacon καθώς είναι πιο στεγνό),

Για το μαρινάρισμα: 

  • 100 γρ. ελαιόλαδο,
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
  • 2 κ.σ. απλή μουστάρδα (ή μετρίως καυτερή για πικάντικη γεύση).
 
Τρόπος παρασκευής:
 
Ξεκινώ μαρινάροντας το κοτόπουλο 2 ώρες πριν το ψήσιμο. Ανακατεύω όλα τα υλικά της μαρινάτας και την αφήνω στην άκρη.
 
Χαράσσω ελαφρά το στήθος κοτόπουλο (για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάτα) και κατόπιν το τεμαχίζω σε ισομεγέθεις μπουκιές, τις οποίες ρίχνω στην μαρινάτα. 

Ανακατεύω να πάει η μαρινάτα παντού και τοποθετώ τις μπουκιές κοτόπουλου στο ψυγείο για 2 ώρες.
 
Μετά από 2 ώρες, τεμαχίζω όλες τις φέτες του μπέικον στην μέση, τυλίγω την κάθε (μισή) φέτα γύρω από ένα κομμάτι μαριναρισμένο κοτόπουλο και περνάω μία οδοντογλυφίδα. Αραδιάζω τις μπουκιές σε ένα ταψί (κατά προτίμηση με σχάρα). 
 
 
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και ψήνω τις κοτομπουκιές για 45’ περίπου. Κατά την διάρκεια του ψησίματος, αν δω ότι οι μπουκιές παίρνουν πολύ χρώμα, τις σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. 
 
Οι μπουκιές στο τέλος πρέπει να είναι ελαφρά ζουμερές και να μην έχουν στεγνώσει κατά το ψήσιμο.

 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: dailycius.gr