Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο και μαλλιά με μέλι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 08:21

Σπιτικές μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο και μαλλιά με μέλι

Το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια ως φαρμακευτικό ελιξίριο, καθώς είναι αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, ενώ λειτουργεί και ως εξαιρετικό καθαριστικό για πληγές. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για το μαγείρεμα, σε σάλτσες, σως για σαλάτες και φυσικά ως γλυκαντική ουσία, αντί της ζάχαρης. Αφού είναι λοιπόν τόσο ευεργετικό, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε και για την επιδερμίδα μας;

Δεν είναι τυχαίο, που πολλές "φυσικές συνταγές ομορφιάς" το περιλαμβάνουν στα συστατικά τους.

Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κάνει καλό στις επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται από ακμή, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, ανοίγει τους πόρους και μαλακώνει το δέρμα.

Δείτε παρακάτω μερικές "φυσικές θεραπείες ομορφιάς" για το δέρμα και τα μαλλιά, όπως παρουσιάστηκαν στο MotherNatureNetwork.

Μάσκα για τα σπυράκια

Αν η ακμή σας είναι βακτηριακή και όχι ορμονική, ή αν βγάζετε κάθε τόσο μερικά σπυράκια (και ποιος δε βγάζει άλλωστε;) μια μάσκα προσώπου με βάση το μέλι είναι η καλύτερη λύση.

Πάρτε μια κουταλιά ακατέργαστο μέλιμελίγο νερόήυγρά χέριακαιπασαλείψτε το μίγμασε όλο σας το πρόσωπο, φροντίζοντας νακαλύψετε τις "πάσχουσες" περιοχές.

Αφήστε να δράσει για μισή με μία ώρα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και το συνηθισμένο καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείτε.

Συσφικτική μάσκα καθαρισμού και τόνωσης

Αναμείξτε μια κουταλιά μέλι, ένα ασπράδι αυγού και ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Εφαρμόστε τη στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με μπόλικο χλιαρό νερό.

Μαλακτικό μαλλιών

Μη φοβάστε το συνδυασμό… μέλι και μαλλιά!

Αναμείξτε μισή κούπα μέλι με ¼ της κούπας ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας για τα λιπαρά/κανονικά μαλλιά) και εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι και αφήστε τα υλικά να δράσουν για μισή ώρα.

Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά και λουστείτε κανονικά.

Απολεπιστικό προσώπου με λεμόνι και λεβάντα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά ακατέργαστο μέλι
  • 1/4 της κούπας θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουταλιές ξηρή λεβάντα
  • 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και φυλάξτε το μείγμα μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι για μια εβδομάδα.

Πάρτε μια γερή δόση από το βάζο και εφαρμόστε στο πρόσωπο κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μετά το μασάζ ξεβγάλτε με ένα πανί που θα έχετε βουτήξει σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια ρίξτε μπόλικο κρύο νερό στο πρόσωπο.

Πηγή: news.gr