gasparatos animated

 

Φωλίτσες μελιτζάνας με κιμά και μοτσαρέλα από την Σία Λαδά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2025 14:30

Φωλίτσες μελιτζάνας με κιμά και μοτσαρέλα από την Σία Λαδά

Ένα πολύ όμορφο πιάτο,  μια συνταγή απλή και πεντανόστιμη.

Το απολαμβάνουμε σαν ορεκτικό αλλά και  κυρίως πιάτο, που μπορούμε να το συνοδεύσουμε, με μια γλυκόξινη σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά :  

4 μελιτζάνες
300  γραμμ. κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
Πρόκες  γαρίφαλο, 1 φύλλο  δάφνης
2 ντομάτες  τριμμένες
1 κ.σ  ντοματοπελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Τυρί μοτσαρέλα η ένα κίτρινο τυρί της αρεσκείας  σας

Εκτέλεση:

 Καθαρίζουμε  και  κόβουμε  τις  μελιτζάνες  σε  φέτες  ,  τις  αφήνουμε  με  λίγο  αλάτι  στο  νερό  να  ξεπικρίσουν. Στην  συνέχεια  τις  περνάμε  ελαφρώς  από  το  τηγάνι  η  μπορούμε  να  τις  ψήσουμε  στο ταψί. Ετοιμάζουμε  τον  κιμά  μας,  σωτάρουμε  τον  κιμά  με  το  κρεμμύδι,  προσθέτουμε  το σκόρδο. Αλατοπιπερόνουμε σβήνουμε  με  το  κρασί,  ,  προσθέτουμε  την  κανέλα  τα  γαρίφαλα την  δάφνη  τις  ντομάτες  και  τον  ντοματοπελτέ. Προσθέτουμε  νεράκι  και  αφήνουμε  να  σιγοβράσει,  ώστε  να  μένει  με  το  λάδι, τοποθετούμε  τις  τηγανισμένες  φέτες  της  μελιτζάνας,  σε  ένα  μπολ, με  τέτοιο  τρόπο,  ωστε   το  ένα  μέρος  της  μελιτζάνας να  είναι  μέσα  και  το  άλλο  εξω, ετσι  καλύπτουμε εσωτερικά  το  μπολ. Σε  αυτό  το  σημείο  προσθέτομε πάνω  στις  μελιτζάνες  τον  κιμά  κλείνουμε  γυρω  γυρω,  ξεφορμάρουμε  την  φωλιά  μας  πάνω  σε  λαδόκολλα  στο  ταψί,  καιι το  ίδιο  κάνουμε  με τις  υπόλοιπες  μελιτζάνες.  Ψήνουμε  στους  180  βαθμούς  μέχρι  να  ροδίσουν  περίπου 30  με  35  λεπτά,  και  πριν  σερβίρουμε  αφού  κλείσουμε  τον  φούρνο  μας, 

Πασπαλίζουμε  κάθε  φωλιά  με  μοτσαρέλα  και  απολαμβάνουμε!

Καλή  απόλαυση!

IMG 20251111 114358IMG 20251111 114807IMG 20251111 114939IMG 20251111 140250




336 X 280

 

 

16122257999808197650 2

 

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250