Φωλίτσες μελιτζάνας με κιμά και μοτσαρέλα από την Σία Λαδά
Ένα πολύ όμορφο πιάτο, μια συνταγή απλή και πεντανόστιμη.
Το απολαμβάνουμε σαν ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο, που μπορούμε να το συνοδεύσουμε, με μια γλυκόξινη σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.
Υλικά :
4 μελιτζάνες
300 γραμμ. κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
Πρόκες γαρίφαλο, 1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Τυρί μοτσαρέλα η ένα κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες , τις αφήνουμε με λίγο αλάτι στο νερό να ξεπικρίσουν. Στην συνέχεια τις περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι η μπορούμε να τις ψήσουμε στο ταψί. Ετοιμάζουμε τον κιμά μας, σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερόνουμε σβήνουμε με το κρασί, , προσθέτουμε την κανέλα τα γαρίφαλα την δάφνη τις ντομάτες και τον ντοματοπελτέ. Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώστε να μένει με το λάδι, τοποθετούμε τις τηγανισμένες φέτες της μελιτζάνας, σε ένα μπολ, με τέτοιο τρόπο, ωστε το ένα μέρος της μελιτζάνας να είναι μέσα και το άλλο εξω, ετσι καλύπτουμε εσωτερικά το μπολ. Σε αυτό το σημείο προσθέτομε πάνω στις μελιτζάνες τον κιμά κλείνουμε γυρω γυρω, ξεφορμάρουμε την φωλιά μας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, καιι το ίδιο κάνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 30 με 35 λεπτά, και πριν σερβίρουμε αφού κλείσουμε τον φούρνο μας,
Πασπαλίζουμε κάθε φωλιά με μοτσαρέλα και απολαμβάνουμε!
Καλή απόλαυση!






















