Φανταστικό κέικ γεμιστό με μαρμελάδα βερίκοκο (apricot crumble) από την Σία Λαδά

Ένα ονειρεμένο βουτυρένιο rumble, με το πάντρεμα της μαρμελάδας
Ο απόλυτος κολασμένος συνδυασμός που απογειώνεται με παγωτό βανίλια!
Ένα φανταστικό κέικ χωρίς μίξερ!
Υλικά:
2 αυγά
200 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
150 γραμμ. γάλα
100 γραμμ. αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
300 γραμμ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Για την ζύμη crumble:
1 αυγό
2 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ ζάχαρη , ξύσμα λεμονιού
200 γραμμ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και δουλεύοθμε πολύ καλά με το σύρμα, δεν χρειαζόμαστε μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες το ξίσμα και τον χυμό λεμονιού, το γάλα το λάδι και τελειώνουμε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ αφού τα κοσκινίσουμε. Αδειάζουμε ένα μέρος από το μείγμα στο ταψί μας και απλώνομε από πάνω μια στρώση με την μαρμελάδα να καλύψει το μείγμα του κέικ. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα , απλώνουμε πάνω από την μαρμελάδα.
Στο σημείο αυτό θα τρίψουμε την ζύμη crumble από πάνω.
(για την ζύμη δουλεύουμε με το χέρι τα υλικά μας, ώστε να εχουμε μια σφιχτή ζύμη , την αφήνουμε στο ψυγείο, έως ότου τελειώσουμε με την διαδικασία του κέικ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το γλυκό μας.
Απολαμβάνουμε με παγωτό βανίλια.
Καλή απόλαυση!!