Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι από την Σία Λαδά

Συνταγή
Υλικά :
1 κιλό καλαμαράκια
Ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, 1 σφινάκι ούζο
2 ντομάτες τριμμένες, χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
1 κούπα ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
Εκτέλεση :
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τα οποία έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, και τον χυμό ντομάτα, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, συμπληρώνουμε νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι. Ανακατεύουμε που και που και πριν απορροφηθούν όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά.
Καλή απόλαυση!