Το ψηφιδωτό στο κολυμβητήριο Αργοστολίου και το 1ο Φεστιβάλ Υγρού Στίβου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Σερβικής Τηλεόρασης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 12:49

Το ψηφιδωτό στο κολυμβητήριο Αργοστολίου και το 1ο Φεστιβάλ Υγρού Στίβου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Σερβικής Τηλεόρασης

Το ψηφιδωτό στο κολυμβητήριο Αργοστολίου και το 1ο Φεστιβάλ Υγρού Στίβου, προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV UNA εθνικής εμβέλειας Σερβιας.

Ανάρτηση απο τον Βίκτωρα Ρουχωτά 

Στο άρθο αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: 

Το σερβικό καλλιτεχνικό καλοκαίρι ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στην Κεφαλονιά. Μετά τις προσκεκλημένες εμφανίσεις των σκηνοθετών Slobodan Šijan και Srdan Golubović στο φεστιβάλ κινηματογράφου και την ατομική έκθεση ακουαρέλας της Bojana Dimitrijević, πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ Υγρου στιβου, με παράσταση της σερβικής ομάδας στην καλλιτεχνική κολύμβηση, καθώς και την παρουσίαση ενός ψηφιδωτου της Βελιγραδεζας εικαστικου καθηγητριας κ Biljana Velinović στην είσοδο του ανακαινισμένου κολυμβητηριου με πισίνα ολυμπιακων προδιαγραφων στο Αργοστόλι.

Χαρά, χαμόγελα και χειροκροτήματα στο τέλος της παράστασης - αυτό έφεραν χθες το βράδυ στους κατοίκους της Κεφαλονιάς η Jelena, ο Ivan, η Ana, η Sofija, η Iva και η Milica, Σέρβες καλλιτεχνικές κολυμβήτριες. Μαζί με δύο συναδέλφους της Εθνικής Ελλάδας, τη Βασιλική και την Ισμήνη, έκαναν χθες το βράδυ μια παράσταση διάρκειας δεκαπέντε λεπτών στο ανακαινισμένο κολυμβητήριο της πόλης στο Αργοστόλι. Η Jelena και ο Ivan επέστρεψαν από την Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι με την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Από όσο καταλαβαίνω, η Κεφαλονιά δεν έχει καλλιτεχνική κολύμβηση, γι' αυτό είναι ένα θέαμα για αυτούς, και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε τέτοιου είδους γκαλά, αλλά έχει μια εντελώς διαφορετική γοητεία γιατί δεν είναι ανταγωνιστική κολύμβηση. , αλλά περισσότερο για την ψυχή μας και την ψυχή του κοινού, το ίδιο ισχύει περισσότερο με τα στηρίγματα και δεν είναι τόσο άρση βαρών όσο σε έναν αγώνα, αλλά περισσότερο θέαμα για το ευρύ κοινό», είπε ο καλλιτεχνικός κολυμβητής Ivan Martinović στο UNU.

Οι επιδόσεις των Σέρβων κολυμβητών ήταν μόνο μέρος του πρώτου φεστιβάλ θαλάσσιων σπορ, που άνοιξε το ανακαινισμένο κολυμβητήριο της πόλης στο Αργοστόλι. Ο αντιδήμαρχος λέει στην Una ότι ελπίζει ότι η πόλη τους θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στον τουρισμό, τον οποίο ζει ολόκληρο το νησί.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη σερβική ομάδα, η οποία ταξίδεψε πολύ για να φτάσει εδώ. Αυτό που μας έδειξαν ήταν φανταστικό, πραγματικά φανταστικό. Η συμβολή της Σερβίας σε αυτό το έργο ήταν πολύ σημαντική. Όπως γνωρίζετε, τώρα έχουμε ένα ψηφιδωτο στην είσοδο του κολυμβητηριου της πόλης. Είναι πολύ όμορφο, και τώρα είχαμε μια παράσταση εδώ από Σέρβους καλλιτέχνες κολυμβητές», είπε στο UNU ο Διόνυσος Μινέτος, αντιδήμαρχος Αργοστολίου.Όπως και πριν, ο πιο άξιος για όσα έκαναν οι Σέρβοι καλλιτέχνες στην Κεφαλονιά είναι ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας σε αυτό το ελληνικό νησί. Το ψηφιδωτό ακολούθησε δύο μεγάλες τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν από Σέρβους ζωγράφους τα δύο προηγούμενα χρόνια.

"Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά δουλειάς της ελληνοσερβικων καλλητεχνικων συναντησεων στην Κεφαλονιά. Και το επόμενο καλοκαίρι, οι ταινίες και οι σκηνοθέτες μας αναμένονται εδώ στο φεστιβάλ κινηματογράφου, καθώς και νέα έργα από Σέρβους εικαστικούς καλλιτέχνες", Βίκτωρ Ρουχώτας, Επίτιμος Ο Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, είπε στhn UNA μεταφραση του κειμενου που μετεδωσε η Σερβικη TV UNA στο κεντρικο δελτιο ειδησεων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

 




00 inkefalonia general ad 300X250