Η καταπληκτική, γαλήνια και ιστορική πόλη του Πόρου Κεφαλονιάς! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 08:56

Η καταπληκτική, γαλήνια και ιστορική πόλη του Πόρου Κεφαλονιάς! (εικόνες)

Ο Πόρος είναι μια μικρή γραφική πόλη (που βρίσκεται ανάμεσα σε ήσυχους καταπράσινους λόφους και όμορφες παραλίες) στην Κεφαλονιά που σίγουρα θα θέλετε να μείνετε ή τουλάχιστον να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε κατά τις διακοπές σας στο φιλόξενο νησί μας. Αν το κάνετε αυτό, σίγουρα δεν θα είστε ο πρώτος ή ο τελευταίος.

Ο Πόρος έχει μια ιστορία που, όπως αποδεικνύουν το προϊστορικό Σπήλαιο  της Δράκαινας πάνω από το φαράγγι της πόλης και ο Αρχαίος Βασιλικός Τάφος των Τζανάτων (που χρονολογείται στην περίοδο του Οδυσσέα και την κατάκτηση της Τροίας), για να αναφέρουμε μερικά, εκτείνεται τουλάχιστον 7,5 χιλιετία!

Ωστόσο, ο Πόρος δεν αφορά μόνο την αρχαία ιστορία. Ο Πόρος σήμερα είναι η κύρια θαλάσσια πύλη προς το νησί της Κεφαλονιάς και ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς εδώ.

Πώς να μην ισχύει το παραπάνω με τα πολλά τουριστικά σκάφη που επιλέγουν να αγκυροβολήσουν στο υπέροχο και καθαρό λιμάνι του όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά για να διαλέξετε. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μένουν στον Πόρο επιλέγουν ως παραθεριστικές κατοικίες ανάμεσα στα τεράστια ποιοτικά ξενοδοχεία και δωμάτια που έχει να προσφέρει αυτή η πόλη.

Από τον Πόρο μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε και να διασκεδάσετε στις πολλές εκπληκτικά όμορφες και καθαρές παραλίες του (μεταξύ των οποίων η παραλία Αράγια που κέρδισε για άλλη μια χρονιά το διάσημο βραβείο "Γαλάζιας Σημαίας" για την υπεροχή της.)

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε σύντομους ή και μεγαλύτερους περιπάτους σε μέρη όπως το ιστορικό Μνημείο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου του Υποβρύχιο Περσεύς, το ιστορικό και φιλόξενο πρώτο μοναστήρι της Κεφαλονιάς στο κοντινό όρος Άτρος, μια βόλτα στις καταπληκτικές απομονωμένες παραλίες στις δύο πλευρές του Πόρου (Λιμένια και Ακρωτήρι) μεταξύ πολλών άλλων τόπων.

Αν κάποιος θέλει να αφεθεί στις γήινες απολαύσεις της ζωής η πλατεία του Πόρου και σχεδόν όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές του Πόρου έχουν επίσης πολλά υπέροχα ποιοτικά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ και άλλα μέρη για να διαλέξετε!

Αν ψάχνετε να βρείτε κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού, δοκιμάστε να επισκεφτείτε τη συλλογή Πέτρινων Γλυπτών και άλλων ειδών "Arte Povere" στην κρυμμένη άκρη της παραλίας Αραγιά του Πόρου (στην παραλία Τρύπες!)

Αν θέλετε να εξερευνήσετε το νησί της Κεφαλονιάς ή να πάτε ακόμα πιο μακριά, στον Πόρο μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Έχει φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ημερήσιες κρουαζιέρες ή ενοικιάσεις ταχύπλοων για άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς ή των γειτονικών νησιών (Ιθάκη, Ζάκυνθο ή και Λευκάδα!) Το καλοκαίρι έχει ακόμη και τακτικό λεωφορείο και ταξί όλο το χρόνο!

Ο Πόρος είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε για ψάρεμα, έχει υπέροχη θέα στο νησί της Ιθάκης και χωρίζεται στα δύο από ένα ποτάμι (που είναι ξηρό το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.)

Ο Πόρος έχει επίσης καταπληκτικές και διασκεδαστικές γιορτές κυρίως το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο!

Με λίγα τελευταία λόγια η πόλη του Πόρου στην Κεφαλονιά είναι επίσης ευλογημένη με μια μοναδική, λόγω του φαραγγιού, δροσιστική καλοκαιρινή αύρα, έχει καταπληκτική φυσική ομορφιά και φιλικούς κατοίκους και με λίγα λόγια είναι ιδανική για ασφαλείς, ευχάριστες και περιπετειώδεις καλοκαιρινές διακοπές ειδικά από ζευγάρια ή οικογένειες!

Σπύρος Καγκάδης


(Το άρθρο μου πρωτοδημοσιεύτηκε στην Ολλανδική τουριστική ιστοσελίδα για την Κεφαλονιά μας DutchKefalonia.nl όπου μπορείτε να βρείτε και πολλές άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες!)

https://dutchkefalonia.nl/index.php/2023/05/13/1010/

received 263049629504425received 605798384811286received 634854978057597received 737219514855575received 765889131935551received 1138193174242586received 1239394363449249received 1569324516892162


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250