Φτάστε Στον Προορισμό Σας Με Τα Κατάλληλα Πακέτα Διακοπών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 14:42

Φτάστε Στον Προορισμό Σας Με Τα Κατάλληλα Πακέτα Διακοπών

Κλείνετε τα μάτια και ονειρεύεστε ταξίδια σε μέρη μακρινά; Νιώθετε ένα μικρό αίσθημα ζήλιας κάθε φορά που κάποιος γνωστός σας επιστρέφει από ένα ταξίδι στο εξωτερικό και σας αφηγείται πως πέρασε; Κάθε φορά που βλέπετε ένα αεροπλάνο στον ουρανό κάνετε την ίδια σκέψη, να ήσασταν και εσείς σε αυτό; Τότε αναμφισβήτητα είστε τύπος που του αρέσουν τα ταξίδια. Τι μεσολαβεί όμως και δεν πραγματοποιείτε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας συχνά ή σε αρκετές περιπτώσεις ποτέ; Ο πιο δημοφιλής λόγος είναι αναμφισβήτητα το οικονομικό και η δεύτερη δημοφιλέστερη απάντηση η έλλειψη χρόνου. Πιστέψτε μας και για τα δύο υπάρχει λύση, εφόσον υπάρχει θέληση.

Πακέτα διακοπών και παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές

Η θέληση και η διάθεση για έρευνα είναι το κλειδί προκειμένου να βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά από ένα ταξίδι σε κάποιο μέρος του εξωτερικού ή ακόμα και εσωτερικού. Τα πακέτα διακοπών είναι το μέσο που θα σας “μεταφέρει” εκεί που ονειρεύεστε. Είναι γεγονός ότι όλα τα επίγεια ταξιδιωτικά πρακτορεία και τα OTAs τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχουν αναγάγει το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός ταξιδιού, προς κάθε προορισμό, σε “επιστήμη”… Αμέτρητοι συνδυασμοί πτήσεων, απευθείας ή με ανταπόκριση, από πολύ πρωινές μέχρι μεταμεσονύκτιες, ξενοδοχεία στην καρδιά των πόλεων κάθε κατηγορίας, από απλά city hotels μέχρι ξενοδοχεία πέντε αστέρων, επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μετακινήσεις μέσα στην πόλη, πρωινό ή και μεσημεριανό γεύμα και πολλοί άλλοι παράγοντες είναι εκείνοι που θα καθορίσουν την τελική τιμή των πακέτων διακοπών σας αλλά και οι παράγοντες που θα καθορίσουν πόσο οικονομικός ή ακριβός θα βγει ο ίδιος προορισμός για δύο διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι τα πακέτα διακοπών είναι πάντα συμφέροντα αλλά αποτελούν σίγουρα την πιο σίγουρη λύση για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει και δεν έχει καμία εμπειρία ή και χρόνο στο να σχεδιάσει ένα ταξίδι σε κάθε λεπτομέρεια. Αν απλά αγαπάτε τη διαδικασία του ταξιδιού δίχως να σας ενδιαφέρει τόσο ο προορισμός, τότε είστε από τους τυχερούς γιατί θα βρείτε αμέτρητα πακέτα διακοπών σε πάρα πολύ καλές τιμές, με τη Μάλτα, τη Ρώμη, το Παρίσι, τη Λιουμπλιάνα, τη Βουδαπέστη, την Κων/πολη και την Αίγυπτο να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους και πιο οικονομικούς (στο σύνολο) προορισμούς για έναν Ευρωπαίο. Εάν, από την άλλη μεριά, ανήκετε σε εκείνους που όνειρο τους είναι να ταξιδέψουν σε συγκεκριμένους προορισμούς, τότε πάλι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα συμφέρον πακέτο για εσάς, απλά θα πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο και σε πολλές περιπτώσεις να σταθείτε και λίγο τυχεροί.

Πότε να εμπιστευτείτε τον ειδικό

Από τη στιγμή που στον τελικό σχεδιασμό ενός ταξιδιού μεσολαβούν πολλοί σταθεροί αλλά και αστάθμητοι παράγοντες, θα πρέπει να είστε περισσότερο ευέλικτοι και διαλλακτικοί. Η εποχή, οι τιμές των καυσίμων, η αυξημένη ζήτηση και διαθεσιμότητα μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές στα πακέτα διακοπών σε σημαντικό βαθμό και είναι γεγονός ότι κάποιες φορές πρέπει να ρίξετε “νερό στο κρασί σας” προκειμένου να αποκτήσετε τα πολυπόθητα εισιτήρια… Επίσης, μην παραλείπετε να συμβουλεύεστε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που ειδικεύονται σε συγκεκριμένους προορισμούς, καθώς θα σας συμβουλέψουν και θα σας δώσουν tips και λύσεις για πτυχές του επικείμενου ταξιδιού που δεν είχατε καν σκεφτεί. Από απλά καθημερινά tips για το φαγητό και το νερό, κανονισμούς dress code και συμπεριφοράς, ειδικά σε χώρες διαφορετικής κουλτούρας και θρησκευτικών αντιλήψεων, μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και άλλα που αξίζουν λιγότερο, και αμέτρητα άλλα κόλπα που αν δεν τα γνωρίζετε μπορούν εύκολα να χαλάσουν τη διάθεσή σας ή ακόμα και όλο το ταξίδι σας. Ο σημαντικότερος όμως λόγος που συστήνουμε να απευθυνθείτε στον ειδικό είναι οι τιμές. Αν το όνειρό σας είναι, για παράδειγμα, να ταξιδέψετε στην Ισπανία ή την Πορτογαλία τότε δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος από το να το αναθέσετε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείου που ειδικεύεται σε προορισμούς της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Ο σχεδιασμός για πολλούς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού και για άλλους είναι μεγάλος βραχνάς. Εάν σας αγχώνει ή δεν έχετε χρόνο για αυτό το στάδιο μπορείτε απλά να το παραλείψετε και να επικεντρωθείτε στην έρευνα για έτοιμα και ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών. Θα εκπλαγείτε με τις off season προσφορές που κυκλοφορούν και σε πολλές περιπτώσεις θα διαπιστώσετε ότι ο προορισμός των “ονείρων” σας δεν είναι τόσο άπιαστος όσο πιστεύετε. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και το στάδιο της αποταμίευσης αποτελεί για πολλούς μέρος του ίδιου του ταξιδιού και όπως συμβαίνει με όλες τις καταστάσεις είναι θέμα οπτικής και νοοτροπίας το πως θα βάλεις στο μυαλό σου ένα ταξίδι, ως κάτι άπιαστο γιατί δεν έχεις τα λεφτά να το κάνεις ή κάτι εφικτό αρκεί να κάνεις τον σωστό προγραμματισμό;




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250