Γιατί Πρέπει να Εγκαταστήσετε Φίλτρα Νερού και Φίλτρα Αέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 10:41

Γιατί Πρέπει να Εγκαταστήσετε Φίλτρα Νερού και Φίλτρα Αέρα

Τα φίλτρα νερού είναι πλέον καθημερινός σύμμαχος των περισσότερων νοικοκυριών στη μάχη για καθαρό νερό. Είναι ευρέως γνωστό πως το νερό της βρύσης ενδέχεται να περιέχει βλαβερές ουσίες. Τέτοιες είναι τα παράγωγα του χλωρίου, φυτοφάρμακα, αλλά και βαρέα μέταλλα που εισέρχονται στο νερό από τα βιομηχανική απόβλητα και τη διάβρωση των σωληνώσεων και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι ουσίες έχουν σχετιστεί με την εμφάνιση πολύ σοβαρών ασθενειών. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η απομάκρυνσή τους από το νερό πριν το καταναλώσετε.

Ένας αξιόπιστος τρόπος για να καθαρίσετε το νερό που φτάνει στο ποτήρι σας εύκολα είναι να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού βρύσης. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα φίλτρα γι αυτό θέλει προσοχή και έρευνα εκείνου, που είναι κατάλληλο για εσάς. 1) Θα πρέπει να σας δώσουν γραπτώς πιστοποιητικά από αναγνωρισμένους φορείς όπως είναι το NSF 2) Να διαθέτει τουλάχιστον 800 γραμμάρια φαρμακευτικού άνθρακα 3) Να διαρκεί αποδεδειγμένα 1 χρόνο έντονης χρήσης και 4) οι πάροχοι να εγγυώνται για την ποιότητα του νερού, καθώς και το τελευταίο ποτήρι, θα πρέπει να είναι όπως το πρώτο.

Αντιστοίχως θα πρέπει να διενεργήσετε την ανάλογη έρευνα και για τα φίλτρα αέρα, αναζητώντας εκείνα, που διαθέτουν και τα 8 στάδια φιλτραρίσματος του αέρα, στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

Αρχικώς ας δούμε εν τάχει τα πλεονεκτήματα που αποκομίζετε με την εγκατάσταση των φίλτρων νερού βρύσης.

#1 Προστατεύουν την Υγεία σας

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το νερό της βρύσης περιέχει διάφορες ουσίες, τόσο οργανικές όσο κι ανόργανες. Απ’ αυτές, υπάρχουν μερικές που είναι ευεργετικές και απαραίτητες για τον οργανισμό όπως μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία και συμβάλλουν ενεργά στην εύρυθμη λειτουργία του. Ωστόσο, οι τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο νερό της βρύσης μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Ενδεικτικά, τα βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, χλώριο και άλλα ευθύνονται για δηλητηριάσεις, διάφορες μορφές καρκίνου, καθώς και άλλες ασθένειες. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού βρύσης όμως, διαθέτουν φίλτρα που είναι ικανά να συγκρατήσουν όλες αυτές τις ουσίες πριν φτάσουν στο ποτήρι σας.

#2 Σας Δίνουν Άμεσα κι Εγγυημένα Αποτελέσματα

Ακόμα ένα πλεονέκτημα που έχουν τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού βρύσης είναι, ότι καθαρίζουν εξαιρετικά αποτελεσματικά το νερό και προσφέρουν άμεσα καθαρό υγιεινό τρεχούμενο νερό για όλη την οικογένεια. Έτσι μπορείτε να μαγειρεύετε, να πλένετε τα τρόφιμα σας για ένα ολόκληρο χρόνο. Επιπρόσθετα μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα τα ροφήματά σας, ιδίως με τους ψύκτες νερού, που έχουν δυνατότητα επιλογής ζεστού ή κρύου νερού.

#3 Καλύπτουν Όλες τις Ανάγκες σας

Όταν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε φίλτρα νερού, θα πρέπει να σκεφτείτε διάφορους παράγοντες. Ο πιο σημαντικός απ’ αυτούς είναι η αποδεδειγμένη ποιότητα του νερού που θα σας προσφέρει το φίλτρο της επιλογής, αναζητώντας εκείνα που φέρουν πιστοποιητικά από διεθνείς οργανισμούς όπως το NSF. Άλλες εγγυήσεις της αποτελεσματικής λειτουργίας τους είναι το πόσα λίτρα προσφέρει, πόσα γραμμάρια άνθρακα έχει και ποια είναι η ποιότητά του.

Θα πρέπει κατά την παρουσίαση του προϊόντος να σας δώσουν την επιλογή να δοκιμάσετε το νερό που θα πίνετε, ενώ είναι χρήσιμο να απευθυνθείτε σε πάνω από μια εταιρείες για να κάνετε τις απαραίτητες συγκρίσεις.

#4 Συμβάλλουν στην Προστασία του Πλανήτη

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που θα έχετε με τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού βρύσης είναι η συμβολή στην προστασία του πλανήτη. Αρχικά, με την εγκατάσταση ενός σύστηματος καθαρισμού του νερού δε θα χρειάζεται πλέον ν’ αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό. Μ’ αυτό τον τρόπο θα κάνετε οικονομία στη τσέπη σας, μιας και πλέον θα μπορείτε να καταναλώνετε φιλτραρισμένο τρεχούμενο νερό αυτό της βρύσης. Την ίδια στιγμή, αυτό σημαίνει πως θα μειώσετε έμπρακτα και το πλαστικό που χρησιμοποιείτε και δε θα παράγετε επιπλέον σκουπίδια. Όμως θα προστατεύεστε πάνω από όλα την υγεία σας.

Ιονιστής: Η ασφαλής επιλογή για καθαρό αέρα

Ερχόμενοι τώρα στον καθαρισμό του αέρα, δείτε ακολούθως τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο ιονιστής για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα που αναπνέετε.

Οι μικρές και ευκολόχρηστες συσκευές, που μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, πρέπει να περνούν από 8 στάδια φιλτραρίσματος προκειμένου να έχετε 100% φρέσκο, ιονισμένο αέρα:

2o στάδιο: Ο αέρας φίλτραρετε με νερό.

3o στάδιο: Ειδικά φίλτρα.

4o στάδιο: Αποστειρωτής όζοντος.

5o στάδιο: Αντιβακτηριακό φίλτρο.

6o στάδιο: Ο αέρας περνάει από φίλτρο HEPA.

7o στάδιο: Ο αέρας περνάει από φίλτρο ενεργού άνθρακα τελευταίας τεχνολογίας.

8o στάδιο: Εμπλουτισμός αρνητικών ιόντων με τον πιο εξελιγμένο αυτόματο ιονιστή αέρα.

Συνδυάζοντας και τις δύο λύσεις, που αναλύθηκαν παραπάνω φίλτρα νερού και φίλτρα αέρα, κάνετε μια πραγματική επένδυση ζωής για εσάς και την οικογένειά σας.