Κουνούπια: Πώς θα τα κρατήσεις μακριά αυτό το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 20:27

Κουνούπια: Πώς θα τα κρατήσεις μακριά αυτό το καλοκαίρι

Ακολούθησε τις παρακάτω μεθόδους για να αποφύγεις τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών αυτό το καλοκαίρι.

To καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου, αν εξαιρέσεις τα κουνούπια. Αυτά τα ενοχλητικά έντομα μπορεί να οδηγήσουν ένα όμορφο δείπνο σε μία δυσάρεστη βραδιά. Με τα τσιμπήματά τους προκαλούν φαγούρα ενώ μπορεί να κουβαλούν επικίνδυνες ασθένειες, όπως ελονοσία, Δάγκειο πυρετό και άλλα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσεις μακριά τα κουνούπια και να μην σε πειράξουν.

Τρόποι για να κρατήσεις μακρά τα κουνούπια

Αυτή είναι μία λίστα πραγμάτων που μπορείς να κάνεις για να μείνει μακριά από τα ενοχλητικά κουνούπια και τα τσιμπήματα τους, που προκαλούν φαγούρα και όχι μόνο.

1. Χρησιμοποίησε αποωθητικό κουνουπιών

Το αντικουνουπικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Εφαρμόστε ένας καλής ποιότητας απωθητικό κουνουπιών. Ελέγξτε την ετικέτα ότι περιέχει φυσικά συστατικά, ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και μυρίζει υπέροχα. Τα αντικουνουπικά είναι εύκολο να τα μεταφέρετε στο κιτ ταξιδιού σας καθώς διατίθενται σε μορφή σπρέι, τζελ, κρέμας και επιθεμάτων.

2. Εφαρμόστε απωθητικά κατά την εξωτερική δραστηριότητα σε ώρες αιχμής κουνουπιών:

Δεν είναι εύκολο να αποφύγετε τα κουνούπια κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια και τα παιδιά βγαίνουν έξω για να παίξουν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτά τα έντομα βρίσκονται παντού, αλλά πρέπει να καταλάβετε πότε δραστηριοποιούνται διαφορετικοί τύποι κουνουπιών ανάλογα με τη γεωγραφική σας περιοχή. Τα κουνούπια του δάγγειου πυρετού είναι ενεργά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, φορέστε αντικουνουπικά επιθέματα ή αντικουνουπικό βραχιολάκι και κάντε το συνήθεια. Η εφαρμογή ενός αντικουνουπικού καλής ποιότητας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μείνετε προστατευμένοι από αυτά τα κουνούπια ακόμα και όταν είστε έξω από το σπίτι.

3. Στραγγίστε το στάσιμο νερό γύρω από το σπίτι:

Τα κουνούπια χρειάζονται στάσιμο νερό για να αναπαραχθούν, να εκκολαφθούν και να ωριμάσουν με επιτυχία. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια είναι να καθαρίζετε τακτικά τις υδρορροές, να αδειάζετε τις πισίνες και τους κουβάδες, να αλλάζετε το νερό στα λουτρά πουλιών και να καλύπτετε τους κάδους απορριμμάτων. Αυτό θα στερήσει τα κουνούπια από την αναπαραγωγή στο περιβάλλον σας και θα σας προστατεύσει από επιβλαβείς ασθένειες.

4. Τοποθετήστε σίτες

Τοποθετώντας σίτες στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια και θα σας προστατεύσει από τις θανατηφόρες ασθένειες που κουβαλούν μαζί τους. Ελέγξτε για τυχόν σκισίματα και τρύπες στις σίτες μέσω των οποίων τα κουνούπια μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας και να τα επισκευάσετε επίσης.

5. Καλυφτείτε με ρούχα

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια είναι να καλύπτεστε με μακριά μανίκια και παντελόνια. Η καλύτερη προστασία είναι να καλύψετε το δέρμα που εκτίθεται. Τα κουνούπια έλκονται από σκούρα χρώματα όπως το μαύρο και το μπλε, γι' αυτό αποφύγετε να τα φοράτε. Αντίθετα, το να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

6. Φυσικά φυτά

Ορισμένα φυτά λειτουργούν αποτελεσματικά στο να κρατούν μακριά τα κουνούπια. Το άρωμά τους απωθεί αυτά τα πλάσματα και δεν έρχονται στην περιοχή όπου αναπτύσσονται αυτά τα φυτά. Μερικά από τα καλύτερα φυσικά φυτά είναι ο Ταγέτης, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το Μαγιοβότανο.

news4health.gr