Θερινό Ηλιοστάσιο: Ποια είναι η πνευματική σημασία του για τη ζωή σου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 20:47

Θερινό Ηλιοστάσιο: Ποια είναι η πνευματική σημασία του για τη ζωή σου

Σημείωσε στο ημερολόγιο σου την Τρίτη, 21 Ιουνίου, ως την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου.

Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σηματοδοτεί  την πιο απολαυστική σεζόν όλων. Όλη την άνοιξη, φύτευες σπόρους, ξεκινούσες έργα και επιχειρούσες νέα ξεκινήματα. Όταν το θερινό ηλιοστάσιο ρίχνει ηλιοφάνεια σε όλο τον κόσμο σου, μπορείς να δεις πώς έχουν μεγαλώσει αυτοί οι σπόροι από τότε. Είναι μια στιγμή που αφιερώνεται σε όλες τις συγκινήσεις που έχει να προσφέρει η ζωή. Έχεις δουλέψει σκληρά, άρα το αξίζεις.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο συμβολίζει την ευημερία

Σε παλαιότερες εποχές, το θερινό ηλιοστάσιο (γνωστό και ως μεσοκαλόκαιρο) σηματοδοτούσε την αρχή της εποχής που περιέχει τη μέγιστη γενναιοδωρία, αφθονία και ομορφιά. Οι πρόγονοί μας περνούσαν όλη την άνοιξη καλλιεργώντας τη γη και ανεφοδιάζοντας τα σπίτια τους με φαγητό. Όταν ερχόταν το θερινό ηλιοστάσιο, μπορούσαν επιτέλους να ξεκουραστούν και να απολαύσουν μια περίοδο άνεσης και ευκολίας. Έκτοτε, η ημέρα σηματοδοτήθηκε από θορυβώδεις εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια, με σχεδόν κάθε πολιτισμό πάνω από τη γραμμή του ισημερινού να βρίσκει τον δικό του μοναδικό τρόπο για να γιορτάσει αυτή τη ζωντανή στιγμή.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ο ήλιος επιμηκύνει κάθε ημέρα μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο, η νύχτα ξεκινά επίσης την προσεκτική κυριαρχία της στο φως της ημέρας όταν συμβαίνει αυτή η εποχιακή αλλαγή, συντομεύοντας σταδιακά τις μέρες μας για άλλη μια φορά. Το θερινό ηλιοστάσιο χρησιμεύει ως κορυφαίο σημείο στο ετήσιο ταξίδι μας στις εποχές. Είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι πρέπει να εκτιμούμε την ομορφιά όσο την έχουμε, γιατί η ομορφιά ποτέ δεν διαρκεί για πάντα.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο αφορά στον πανηγυρισμό της Παρούσας Στιγμής

Αυτό κάνει το μεσοκαλόκαιρο ως την ιδανική εποχή για να αγκαλιάσεις πλήρως όλα όσα αγαπάς στη ζωή. Το καλοκαίρι περνάει εν ριπή οφθαλμού και μέχρι να τελειώσει το ηλιοστάσιο, έχει ήδη περάσει ένα σημαντικό τμήμα της εποχής. Υπάρχει πολύ λίγος χρόνος για εμμονή σε ασήμαντες λεπτομέρειες, άκαρπες μάχες ή αρνητικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, ο ήλιος είναι λαμπερός, η αγάπη αφθονεί και ο κόσμος είναι γεμάτος από ευχαρίστηση και τέρψη. Αν επιλέξεις να μην αφήσεις στην άκρη τις αναστολές σου και να συμμετάσχεις σε όλα τα γλέντια του μεσοκαλοκαιριού, θα πρέπει να αναρωτηθείς ποιο πραγματικά πιστεύεις ότι είναι το νόημα της ζωής. Κατά τη γνώμη πολλών, είναι να απολαμβάνεις την παρούσα στιγμή όσο πιο ανθρώπινα γίνεται.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250