«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα» τραγουδά ο Νικ Κέιβ (video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 14:42

«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα» τραγουδά ο Νικ Κέιβ (video)

Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα έγραψε και ερμήνευσε ο Νικ Κέιβ. Το «Lightning Bolts» (Κεραυνοί) εμπνέεται από τις διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων και μιλά «για τους νέους που κλαίνε από τα δακρυγόνα» στην Αθήνα. Ο τίτλος του τραγουδιού έχει σχέση με την ελληνική μυθολογία, καθώς σε αυτό ο Νικ Κέιβ (με τους Bad Seeds) συνδιαλέγεται με τον Δία.

«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, ενώ εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου» αναφέρει στο τραγούδι ο Νικ Κέιβ.

«Ο Δίας γελά, αλλά είναι από τα δακρυγόνα [...] Στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες [...] Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν πια. Τις νύχτες τους βλέπω να κοιμούνται και να κλαίνε ακατάπαυστα. Δεν φταίνε τα δακρυγόνα. Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είμαστε. Είμαστε, λέω, κυρίως χαμένοι» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται στο τραγούδι του Νικ Κέιβ.

Ο τραγουδοποιός είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει στην Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές.

Ο Νικ Κέιβ με την έμπιστη συντροφιά των Bad Seeds τραγουδά εδώ και χρόνια τα στοιχειωμένα του μπλουζ, ένα «φρενιασμένο» ροκ εν ρολ που αφηγείται περίεργες ιστορίες των ηρώων του.

Πηγή: in.gr

https://www.youtube.com/watch?v=r2oIjxho1gk