Ύπνος: Τα tips για να κοιμάστε καλύτερα και να ξεκουράζεστε πραγματικά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 21:20

Ύπνος: Τα tips για να κοιμάστε καλύτερα και να ξεκουράζεστε πραγματικά!

Istock photo

Ο ύπνος είναι μία πολύ βασική διαδικασία για τον οργανισμό μας και η έλλειψη αυτού μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο, με αποτέλεσμα να μην κοιμούνται καλά. Αυτό μπορεί να επηρεάσει από το πώς φαινόμαστε, κουρασμένοι, με θαμπό δέρμα και μαλλιά, μέχρι και πιο σοβαρά προβλήματα αν η κατάσταση γίνει χρόνια.

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε αυτό το πολύ σημαντικό για την υγεία μας κομμάτι. 

Ένα βασικό βήμα για καλό ύπνο είναι να φτιάξετε το δωμάτιό σας ως έναν χώρο άνεσης και χαλάρωσης.

Για να βελτιώσεις τις συνθήκες στην κρεβατοκάμαρά σου για να κοιμάσαι αμέσως, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Δώσε μεγάλη σημασία στο στρώμα και στα μαξιλάρια που κοιμάσαι. Φρόντισε να είναι καλής ποιότητας και να σε βολεύουν, για να αποφύγεις πιασήματα και πόνους.

Μπορεί να φαίνεται πως δεν είναι τόσο μεγάλης σημασίας, όμως ακόμη και τα σεντόνι, οι κουβέρτες και τα παπλώματα που χρησιμοποιούμε, παίζουν μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας. Φρόντισε τα σεντόνια σου να έχουν άνετη αίσθηση και να σε βοηθούν να διατηρείς την κατάλληλη θερμοκρασία το βράδυ που κοιμάσαι.

Απόφυγε τις πηγές φωτός και ήχου. Μία πολύ σημαντική συμβουλή για ποιοτικότερο ύπνο είναι να μην έχουμε φως στο δωμάτιο ή κάποιον θόρυβο. Άρα, προσποάθησε να μην έχεις κοντά το κινητό σου που θα φωτίζει, πόσο μάλλον να ασχολείσαι με αυτό πριν κοιμηθείς! Μία καλή λύση για όσους χρειάζονται απόλυτο σκοτάδι και ησυχία είναι ο συνδυασμός μάσκας ύπνου και ωτοασπίδων.

Η κατάλληλη θερμοκραία στο δωμάτιο είναι ακόμη πολύ σημαντική για να κοιμηθεί κάποιος ευχάριστα. Μπορεί η προτεινόμενη θερμοκρασία συνήθως να είναι περίπ0ου 25 βαθμοί Κελσίου, όμως ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις.

glance.gr




00 inkefalonia general ad 300X250