Νέα συμφωνία της Pfizer με Ευρωπαίκή Ένωση για ακόμη 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 13:04

Νέα συμφωνία της Pfizer με Ευρωπαίκή Ένωση για ακόμη 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

EUROKINISSI

H Pfizer και η BioNTech δήλωσαν την Τετάρτη ότι έχουν κλείσει μια συμφωνία για τον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακόμα 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού. 

Οι αμερικανικές και γερμανικές εταιρείες ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι οι δόσεις έρχονται σε συνέχεια των 300 εκατομμύρια δόσέων εμβολίου που είχαν αρχικά παραγγελθεί. Ας σημειωθεί ότι η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ήταν το πρώτο από τα τρία που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για χρήση στην ΕΕ, η οποία αντιμετωπίζει επικρίσεις για μια αργή έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού σε σύγκριση με χώρες όπως το Ισραήλ, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τα άλλα δύο εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια είναι αυτό της Moderna και της AstraZeneca.

Πότε αναμένεται αυτό το νέο πακέτο δόσεων

Οι 200 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν αυτό το έτος, με περίπου 75 εκατομμύρια από αυτές το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech Ugur Sahin σημείωσε ότι η εταιρεία του θα ξεκινήσει την παραγωγή στο νέο εργοστάσιό της στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας αυτό το μήνα και έχει ενισχύσει το δίκτυο παραγωγής της με άλλους συνεργάτες.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε, μαζί με κυβερνήσεις, αρχές και εταίρους σε όλα τα επίπεδα, πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια ακόμα υψηλότερη μελλοντική απαίτηση προσφοράς για τα εμβόλιά μας», ανέφερε.

www.news4health.gr




00 inkefalonia general ad 300X250