Πώς μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση των ευρυαγγειών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 13:29

Πώς μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση των ευρυαγγειών

Αν είστε γυναίκα και διαβάζετε αυτό το άρθρο, σίγουρα σας ενδιαφέρει η συνέχεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Ο λόγος γίνεται για τις ευρυαγγείες, που ταλαιπωρούν κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό και εμφανίζονται πιο συχνά στο δέρμα των ποδιών, προκαλώντας έντονο αισθητικό πρόβλημα.

Τα κόκκινα και μπλε σημάδια που δημιουργούνται στην επιδερμίδα συχνά κινητοποιούν τις ασθενείς, εξαιτίας της αισθητικής ενόχλησης, να απευθυνθούν σε ιατρό προκειμένου να λάβουν διάγνωση και θεραπεία.

Αν ανησυχείτε ότι μπορεί να εμφανίσετε ευρυαγγείες στα πόδια σας ή αν ήδη έχουν ξεκινήσει να σχηματίζονται στα κάτω άκρα σας, δείτε παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρετε με στόχο να προλάβετε την εμφάνισή τους ή την περαιτέρω εξάπλωσή τους.

Γιατί εμφανίζονται ευρυαγγείες σε ορισμένα άτομα;

Οι ευρυαγγείες είναι αλήθεια πως εκδηλώνονται πιο συχνά σε γυναίκες παρά σε άνδρες. Το σίγουρο είναι πως δεν κάνουν ηλικιακές διακρίσεις, επομένως απασχολούν εξίσου τόσο νεαρά όσο και ηλικιωμένα άτομα.

Στην αρχή οι ευρυαγγείες εμφανίζονται στο δέρμα των ποδιών χωρίς τις περισσότερες φορές να συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα, ούτε από ιδιαίτερες ενοχλήσεις.

Οσο ο καιρός περνάει, οι ευρυαγγείες μπορεί να αναπτυχθούν και να πληθαίνουν, ξεκινώντας να προκαλούν αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς, που επηρεάζει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή τους. 

Η δημιουργία αισθητικού ζητήματος στην εμφάνιση των ποδιών είναι η αφορμή που συχνά τους οδηγεί να αναζητούν λύση για την αποκατάσταση του προβλήματος με ιατρική, αξιόπιστη και αποτελεσματική θεραπεία.

Οι περισσότεροι που εμφανίζουν ευρυαγγείες θεωρούν ότι τραυμάτισαν ακούσια την περιοχή ή ότι αυτές συνιστούν κάποιου είδους πρόβλημα δερματολογικής φύσης.

Ωστόσο, οι ευρυαγγείες σε πολλά περιστατικά σχετίζονται με την ύπαρξη φλεβολογικού προβλήματος στον οργανισμό.

Όταν υπάρχει φλεβική νόσος, οι ευρυαγγείες θεωρούνται οι πρώτες εκδηλώσεις της. Δηλαδή, είναι το ξεκίνημα μιας φλεβολογικής πάθησης που είναι πολύ συνηθισμένη και κατά κύριο λόγο κληρονομική.

Το ότι σχηματίζονται ευρυαγγείες σε ορισμένα άτομα και σε άλλα όχι εξηγείται από το γεγονός ότι οι ευρυαγγείες συνδέονται άμεσα με τη γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου να εμφανίσει πρόβλημα στις φλέβες.

Γι αυτό παρατηρείται συχνά να συμβαίνει, όταν μια μητέρα έχει εμφανίσει ευρυαγγείες και η κόρη της να αποκτά και εκείνη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Πώς μπορείτε να προλάβετε τις ευρυαγγείες

Καταρχάς, αν υποψιάζεστε πως έχετε κληρονομική προδιάθεση να εμφανίσετε ευρυαγγείες, ή αν έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε χειρουργό, ειδικό στις παθήσεις των φλεβών.

Ο ιατρός είναι σε θέση να διαγνώσει αν πάσχετε από φλεβική νόσο και να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, είτε συντηρητική είτε επεμβατική.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι μέθοδοι θεραπείας των ευρυαγγειών είναι απολύτως σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές και εφαρμόζονται χωρίς πόνο, χωρίς να απαιτούν νοσηλεία.

Προκειμένου να προλάβετε τις ευρυαγγείες, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την πολύωρη ορθοστασία και την πολύωρη καθιστή στάση. Αυτές οι καταστάσεις  εντείνουν το πρόβλημα το ευρυαγγειών, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Εφόσον η φύση της δουλειάς σας επιβάλλει να στέκεστε πολλές ώρες σε όρθια ακινησία ή σε καθιστή θέση, προτείνεται να μεριμνάτε ιδιαίτερα για την ξεκούραση των ποδιών σας στον ελεύθερό σας χρόνο.

Στο τέλος της ημέρας φροντίστε να ξαπλώνετε με τα πόδια σας ελαφρώς ανυψωμένα και να κάνετε δροσερά ποδόλουτρα όσες φορές νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη.

Επιπλέον, η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη και επιδείνωση της φλεβικής νόσου.

Οπότε συστήνεται να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και να ασκείστε συστηματικά, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να επιβραδύνετε την εμφάνισή τους.




00 inkefalonia general ad 300X250