Έχεις φουλ στρες αυτήν τη χρονιά; Τα 4 πράγματα που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 11:30

Έχεις φουλ στρες αυτήν τη χρονιά; Τα 4 πράγματα που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός

unsplash

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει επηρεαστεί από το 2020.

Πρέπει να είσαι εξωγήινος για να έχεις μείνει ανεπηρέαστος από όλα τα δεινά που μάς έχουν βρει.

Όσο στρες και αν έχεις, πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να αναπτερωθείς και να μην επιβαρύνεις παραπάνω τον οργανισμό σου με τοξίνες και ένταση. Τα μυστικά που θα σου πω σήμερα δεν είναι και τόσο μυστικά. Είναι μικροπράγματα που γίνονται σε καθημερινή βάση και έρχονται να σε αποφορτίσουν.

Ζάχαρη, καφές και αλκοόλ με μέτρο

Όταν είσαι συνέχεια στο σπίτι, βαριέσαι ή δουλεύεις περισσότερες ώρες, μπορεί να φτάσεις στο σημείο να πίνεις περισσότερους καφέδες, άρα και ζάχαρη ή να πίνεις αλκοόλ πιο συχνά από πριν. Χωρίς όμως να το καταλάβεις, το στρες αυξάνεται και δεν έχεις πάρει καν πρέφα. Αγχώνεσαι, πίνεις αλκοόλ ή πολλή καφείνη και ζάχαρη, δεν μπορείς να κοιμηθείς, αγχώνεσαι περισσότερο και μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο. Μπορείς να πίνεις με μέτρο ή να επιλέγεις καταπραυντικά ροφήματα, όπως ένα τσάι με βότανα.

Περισσότερη κίνηση (κόντρα στο στρες)

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι καλό να κινούμαστε μόνο για τη σωματική άσκηση (που σου δίνουν ενδορφίνες) αλλά επειδή επικεντρώνεσαι σε κάτι θετικό και καλό. Είναι μία βόλτα στο κοντινό πάρκο; Τρέξιμο με την κολλητή σου; Ατελείωτος χορός στο σαλόνι με όλη την οικογένεια;

Αγάπα τη σιωπή (και διώξε το στρες)

Ο διαλογισμός μειώνει την κορτιζόλη, και συνεπώς το υπερβολικό στρες. Δεν είναι απαραίτητο όμως να υιοθετήσεις τη συγκεκριμένη τεχνική. Το σιωπηλό πρωινό ή η ηρεμία μέσα στο σπίτι σε βοηθά να αποφορτιστείς, να αποβάλεις την περιττή ένταση και να κάνεις reset.

Τι σου δίνει χαρά;

Ναι, ξέρω ότι δεν γίνεται να παραιτηθείς και να κάνεις όλη μέρα ηλιοθεραπεία σε ένα τροπικό νησί, αλλά ας σκεφτούμε ρεαλιστικά. Ποια είναι τα πράγματα που σου δίνουν χαρά; Οι άνθρωποι, τα κατοικίδιά σου, ένα χόμπι, η γυμναστική, η μαγειρική; Κάνε περισσότερο αυτά που σε ευχαριστούν και που λειτουργούν ως αντίδοτο στο στρες.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250