Τα 3 ροφήματα που δεν ήξερες ότι σε χαλαρώνουν και σε στέλνουν για ύπνο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 20:00

Τα 3 ροφήματα που δεν ήξερες ότι σε χαλαρώνουν και σε στέλνουν για ύπνο

Για κάποιους ανθρώπους, ο ύπνος είναι πολυτέλεια.

Όταν άλλοι ηρεμούν και κατεβάζουν εντάσεις το βράδυ, εκείνοι έχουν την πρωινή ενέργεια και αδυνατούν να μπουν σε ρύθμιση ύπνου.

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Να κάνεις διαλογισμό, να κάνεις ένα ωραίο και χαλαρωτικό αφρόλουτρο στη σωστή θερμοκρασία νερού, ξέρεις ότι το σεξ, και κυρίως, ο οργασμός σε βοηθά να κοιμηθείς πιο εύκολα. Αποφεύγεις την καφείνη από κάποια ώρα και μετά μέσα στη μέρα, αλλά δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πετύχεις το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο ύπνος δεν έρχεται.

Μήπως όμως η απάντηση κρύβεται σε 3 απλά ροφήματα που έχεις στο σπίτι και αγνοείς τη συμβολή τους στον ύπνο σου; Η διατροφολόγος Brigitte Zeitlin έρχεται να σου το επιβεβαιώσει και να σου εξηγήσει τι ακριβώς προσφέρουν στον οργανισμό σου.

Τσάι λεβάντας

Αγαπάμε το χαμομήλι και τη λουίζα, αλλά η λεβάντα είναι εξίσου χαλαρωτική, εφόσον καταφέρνει να ανακουφίζει το νευρικό σύστημα. Για αυτό είναι και τόσο διαδεδομένο στον τομέα του wellness. Αν βαριέσαι να φτιάξεις τσάι λεβάντας, μπορείς απλά να μυρίσεις το αιθέριο έλαιό του και να νιώσεις πιο ζεν. Και ξέρεις τι ακολουθεί μετά; ο ύπνος.

Αγελαδινό γάλα (και ιδού ο ύπνος)

Κάτι ήξερε η γιαγιά σου όταν σε κυνηγούσε το βράδυ για να πιεις ένα ποτήρι γάλα. Όπως κάτι ξέρουν και οι ηθοποιοί στις ταινίες όταν δεν τους πιάνει ο ύπνος και σηκώνονται για να πάνε στην κουζίνα και να ζεστάνουν στο κατσαρολάκι λίγο γάλα. περιέχει τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που σε βοηθά να χαλαρώσεις.

Γάλα αμυγδάλου

Στην ίδια λογική με το αγελαδινό γάλα, αλλά στην πιο ελαφριά εκδοχή του. Αν λατρεύεις το γάλα αμυγδάλου, και είσαι και χορτοφάγος, είναι μία πολύ καλή επιλογή χαλάρωσης. Απόφυγε τα ροφήματα με ζάχαρη το βράδυ, για να μην αποκτήσεις ενέργεια τη στιγμή που δεν τη θες.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250