Αντιμετωπίστε την παιδική παχυσαρκία όσο είναι νωρίς!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 08:30

Αντιμετωπίστε την παιδική παχυσαρκία όσο είναι νωρίς!

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις για τη διαχείριση του βάρους των υπέρβαρων παιδιών μπορούν να φανούν αποτελεσματικές, κυρίως εάν εφαρμοστούν πριν από την ηλικία των 10 ετών.

Με βάση τη σχετική έρευνα, τα παιδιά κάτω των 10 ετών που ακολούθησαν ένα πρόγραμμα προσεγμένης διατροφής κατόρθωσαν να μειώσουν τον ρυθμό πρόσληψης βάρους σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τους εφήβους που έκαναν αντίστοιχα προγράμματα διατροφής και άσκησης.

Σε παρόμοια συμπεράσματα κατέληξαν και Δανοί ερευνητές, τα οποία δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Paediatrics & Adolescent Medicine». Οι Δανοί επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα παχουλά τρίχρονα και πεντάχρονα παιδιά είχαν οφέλη διαρκείας από το πρόγραμμα παρακολούθησης του βάρους τους αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωσή του.

Σχολιάζοντας και τις δύο έρευνες, η παιδίατρος Dr Elsie Taveras από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστόνης δήλωσε ότι «αυτό που και οι δύο έρευνες καταδεικνύουν είναι ότι, εάν παρέμβουμε νωρίς, τότε θα έχουμε πραγματικά ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας».

Πηγή: vita.gr




00 inkefalonia general ad 300X250