To βότανο που απογειώνει τη σεξουαλική ζωή, χαρίζοντας ενέργεια!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 23:09

To βότανο που απογειώνει τη σεξουαλική ζωή, χαρίζοντας ενέργεια!

Θα το έχεις φάει μέσα σε κάποιο ανατολίτικο πιάτο και σίγουρα θα έχεις ακούσει τη λέξη «καρδαμώνει», σωστά; Τι κάνει όμως το κάρδαμο και οι επιστήμονες υποκλίνονται μπροστά του; Πώς μπορεί να σε βοηθήσει στο να μην είσαι κουρασμένη και στο να απολαμβάνεις το σεξ;


 Το κάρδαμο εκτός από το ότι χρησιμοποιείται σε ανατολίτικης προέλευσης πιάτα, είναι πολύτιμο συστατικό σε θεραπευτικά συστήματα που βασίζονται στα βότανα.

Πόσο πολύτιμο είναι;
Βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων σε δόντια και ούλα, συντελεί στην πρόληψη και τη θεραπεία προβλημάτων στην περιοχή του λαιμού, βοηθά στις πεπτικές διαταραχές και έχει χρησιμοποιηθεί για τη διάλυση των πετρών σε νεφρούς.
Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν στομαχικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, δυσεντερία και θέματα πέψης.
Στην εναλλακτική ιατρική το κάρδαμο χρησιμοποιείται ευρέως για τα προβλήματα πέψης, στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σε τυμπανισμό, ως αντισηπτικό, ως ορεξιογόνο, ως διεγερτικό και σε προβλήματα του ουροποιητικού.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το κάρδαμο για:
Περισσότερο -και καλύτερο- σεξ:
Η Κλεοπάτρα περιμένοντας τον Μάρκο Αντώνιο έκαιγε σπόρους κάρδαμου, το οποίο θεωρείται άριστο διεγερτικό. Εσύ βάλε απλά λίγους σπόρους στο ρόφημα που θα μοιραστείς με τον αγαπημένο σου και σε λίγη ώρα θα βλέπεις... πυροτεχνήματα. 

Λιγότερη κούραση:
Βάλε το βράδυ να μουλιάσουν σε νερό 20 αμύγδαλα. Το πρωί στράγγισέ τα και ξεφλούδισέ τα. Βράσε 4 κούπες γάλα και βάλτο στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και ένα κουταλάκι σπόρους κάρδαμου. Χτύπησέ τα και πιες το χυμό. Θα πεις αντίο στην κούραση και θα είσαι... καρδαμωμένη!




00 inkefalonia general ad 300X250