8 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 18:00

8 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο

Pexels

Τροφές που αυξάνουν την ενυδάτωση, ενισχύουν τα αντιοξειδωτικά και απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα, μπορεί να μειώσουν την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο.

Τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο:

Σκούρα μούρα

Οι σκούρες ποικιλίες φρούτων, όπως τα σμέουρα και τα βατόμουρα, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νέου ιστού δέρματος. Πράγμα που βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος. Τα μούρα διαθέτουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που κάνει πιο εμφανή την κυτταρίτιδα. Η κατανάλωση αυτών των φρούτων, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη σημαδιών γήρανσης όπως ξηρότητα και ρυτίδες.

που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο Pexels

Γκρέιπφρουτ

Οποιεσδήποτε τροφές προσφέρουν αντιφλεγμονώδη, θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση, βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Θα βελτιώσουν επίσης την υγεία του δέρματος. Συνδύασε το γκρέιπφρουτ με μια υγιή πρωτεΐνη και μια λιπαρή τροφή.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν το σώμα να εξισορροπήσει τα επίπεδα γλυκόζης και να αποβάλει τις τοξίνες που σχηματίζουν κυτταρίτιδα.

Σολομός

Η κατανάλωση σολομού και άλλων λιπαρών ψαριών όπως το σκουμπρί, ο τόνος και η πέστροφα, θα βελτιώσει τη συνολική κατάσταση και την εμφάνιση του δέρματός σου. Όλα αυτά χάρη σε μια σειρά θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν τα συγκεκριμένα ψάρια. Οι υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να επηρεάσει την όψη του δέρματος. Επιπλέον, η βιταμίνη D στον σολομό, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και η νιασιναμίδη βοηθά επίσης να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι, διαθέτουν θρεπτικό μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Αυτά τα δύο λαχανικά, είναι γεμάτα με λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία βοηθούν στην προστασία και την ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος και κρατούν μακριά τις βλάβες της επιδερμίδας.

Σαφράν

Το σαφράν, περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά που αποθαρρύνουν την επέκταση των λιποκυττάρων. Αυτό μειώνει την κυτταρίτιδα αυξάνοντας την κυκλοφορία μεταξύ των ιστών , εξαλείφοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού, για να δώσει στο δέρμα μια πιο λεία και σφριγηλή εμφάνιση.

Μαύρη σοκολάτα

Όσο πιο σκούρα η σοκολάτα, τόσο το καλύτερο, γιατί παίρνεις περισσότερο κακάο, το οποίο είναι το κυρίως ευεργετικό συστατικό του. Η μαύρη σοκολάτα είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως το μαγνήσιο και ο σίδηρος, που υποστηρίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του είναι κρίσιμο για την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Καρπούζι

Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δίνει στο καρπούζι το χρώμα του. Το λυκοπένιο, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κυτταρίτιδας με την πάροδο του χρόνου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό του φρούτου με λίγες θερμίδες, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.

Μη ξεχνάς το νερό

Last but not least, το νερό! Το νερό βοηθά στην προώθηση της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης του σώματος και στην αποβολή των τοξινών. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Επομένως, τα κύτταρα του δέρματος (όπως όλα τα κύτταρα) περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού. Το να διατηρείς τα κύτταρα του δέρματός σου ενυδατωμένα, ισοδυναμεί με υγιή κύτταρα.