Η βασική κίνηση πριν το φαγητό που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 20:35

Η βασική κίνηση πριν το φαγητό που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά

Η απώλεια κιλών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και χρειάζεται πρόγραμμα.

Αυτή η απώλεια ένας στόχος που επιδιώκουν πολλοί άνθρωποι, και οι πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτόν τον στόχο είναι πολλές. Μια από αυτές τις πρακτικές αποτελεί στην πραγματικότητα μια απλή κίνηση. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από τα γεύματα.

Και σε αυτό συμφωνούν οι ειδικοί καθώς η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό πριν από το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στο να αισθανθείτε πιο χορτάρτοι και έτσι να τρώτε λιγότερο. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν μπορεί να μειωθεί η συνολική κατανάλωση θερμίδων και επιταχύνεται η απώλεια βάρους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η πρακτική μπορεί να έχει αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity δείχνει ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν ένα ποτήρι νερού πριν από τα γεύματα χάνανε περισσότερο βάρος σε σχέση με αυτούς που δεν το έκαναν.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική μόνη της δεν αρκεί για την απώλεια βάρους. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως

  • Η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε: Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε ανεπιθύμητα συστατικά όπως τα λιπαρά και η ζάχαρη.
  • Η ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνετε: Αποφεύγετε το υπερβολικό φαγητό και προσπαθήστε να ελέγχετε τις μερίδες σας.
  • Η συχνότητα των γευμάτων: Επιλέξτε να τρώτε μικρά, συχνά γεύματα για να διατηρείτε το μεταβολισμό σας υψηλό και να αποφεύγετε το υπερβολικό καταναλωτικό καταπόνηση.
  • Η ακολούθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα: Αυτό περιλαμβάνει την άσκηση, την επαρκή ανάπαυση και την ελαχιστοποίηση του στρες.