Άνοιξε το emvolio.gov.gr για τα ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου στους 3 μήνες

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 19:51

Άνοιξε το emvolio.gov.gr για τα ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου στους 3 μήνες

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα από τον Μάριο Θεμιστοκλέους, δικαίωμα σε όσους έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες από το δεύτερο εμβόλιο θα δίνει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε να κλείσουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση.

Μέχρι πριν από τις ανακοινώσεις από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα εμφάνιζε σε όσους είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους το τελευταίο εξάμηνο το μήνυμα «Ο εμβολιασμός σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας».

Το μήνυμα αυτό άλλαξε απόψε με την πλατφόρμα να δίνει πλέον σε όσους συμπλήρωσαν το τρίμηνο το δικαίωμα να προγραμματίσουν νέο ραντεβού.

Οι συνδυασμοί των εμβολίων στην αναμνηστική δόση

Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna

Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.

Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Τι ισχύει για όσους έχουν ήδη νοσήσει

Τρεις μήνες από τη διάγνωση της θετικότητας στον κορονοϊό συστήνεται σε όσους νόσησαν να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην έκτακτη ενημέρωση.

dikaiologitika.gr