Οι Βρετανοί... ξανάρχονται - «Μόλις» 352 πτήσεις για Ελλάδα το Σαββατοκύριακο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 16:00

Οι Βρετανοί... ξανάρχονται - «Μόλις» 352 πτήσεις για Ελλάδα το Σαββατοκύριακο!

pexels

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι Βρετανοί... έρχονται Ελλάδα, καθώς η άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού «απελευθερώνει» τα ταξίδια.

Μελέτη αποκαλύπτει ότι σχεδόν 40.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να «δραπετεύσουν» στο εξωτερικό για διακοπές, με την Ελλάδα να αποτελεί και πάλι έναν από τους αγαπημένους προορισμούς.

Το τέλος της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους και η ολοκλήρωση των σχολικών μαθημάτων, αναμένεται ότι θα ωθήσει χιλιάδες Βρετανούς να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η μελέτη από την εταιρεία δεδομένων πτήσεων Cirium έδειξε ότι 352 από τις 2.100 πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν κατεύθυνση την Ελλάδα, μόλις 5% χαμηλότερο από το ίδιο Σαββατοκύριακο του 2019.

Την ίδια ώρα, ανώτερος υπουργός της Βρετανικής κυβέρνησης προτείνει να κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος αντί να αναζητήσουν έναν ξένο προορισμό. Ο Κουάζι Κβάρτενγκ, δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές στην πατρίδα φέτος ως «προσωπική επιλογή».

Σε ερώτηση από το Sky News για το εάν σχεδιάζει να φύγει στο εξωτερικό, δήλωσε: «Προσωπικά δεν θα ήθελα γιατί μου αρέσει να μένω σπίτι και νομίζω ότι είναι λιγότερο περίπλοκο. Το θέμα με τις διακοπές στο εξωτερικό είναι ότι υπάρχουν κανόνες εκεί, που μπορεί να περιπλέξουν τα πράγματα, πχ εάν κάποιος ταξιδέψει στη Γαλλία, θα πρέπει να γνωρίζει τους εκεί κανόνες. Έτσι, για φέτος, αυτό το καλοκαίρι, έχω αποφασίσει να μείνω στο σπίτι μου».

Σύμφωνα με τους Times, τα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Στάντστεντ και του Μάντσεστερ ετοιμάζονται για τα πιο πολυάσχολο Σαββατοκύριακο του έτους, την ώρα που στατιστικολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα δεδομένα που έπεισαν τους υπουργούς να βάλει τους τουρίστες που επιστρέφουν από τη Γαλλία με νέους περιορισμούς. Οι ειδικοί θέλουν η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή, η οποία «γκρέμισε» τα όνειρα σε χιλιάδες που ονειρεύονταν διακοπές στη Γαλλία.

Όποιος επιστρέφει από τη Γαλλία πρέπει να μπει σε καραντίνα για 10 ημέρες ακόμη κι αν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, ενώ την ίδια ώρα, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και επιστρέφουν από άλλες χώρες που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», δεν χρειάζεται να μπουν σε αυτοαπομόνωση.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έθεσε τους νέους περιορισμούς λόγω της μετάλλαξης «Βήτα» της Νότιας Αφρικής, η οποία προβάλει σθεναρή αντίσταση στα εμβόλια, όμως τα στοιχεία που αναφέρει η Daily Mail, δείχνουν ότι η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης, ωθώντας τους επιστήμονες να αμφισβητήσουν την «παράξενη» απόφαση.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε φόβους πως και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία, (ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών των Βρετανών) ίσως να τεθούν σε αυστηρούς περιορισμούς με την επιστροφή τους, κάτι που οι Βρετανοί υπουργοί απέρριψαν το βράδυ της Τετάρτης.

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ