Ν. Κουρκουμέλης για το δίκτυο Μονοπατιών: “Πλέον με ουσιαστικές κινήσεις και δράσεις στοχεύουμε στην επιμήκυνση της Τουριστικής σεζόν”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 14:08

Ν. Κουρκουμέλης για το δίκτυο Μονοπατιών: “Πλέον με ουσιαστικές κινήσεις και δράσεις στοχεύουμε στην επιμήκυνση της Τουριστικής σεζόν”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, με κύριο θέμα την παρουσίαση των μονοπατητικών διαδρομών στον Δήμο Αργοστολίου, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 1η Μαρτίου στην ειδική συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής.

Ο κ. Κουρκουμέλης αρχικά χαρακτήρισε την παρουσίαση του δικτύου των μονοπατιών απο την paths off Greece ως άκρως επιτυχημένη και ως ένα αξιόλογο εργαλείο για το μέλλον για τον τοπικό τουρισμό και υπενθύμισε ότι ο περιπατητικός τουρισμός ήταν ένας από τους πρώτους στόχους της Τουριστικής Επιτροπής.

“Η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου που τόσο επιζητούμε όπως ανέφερε,δεν επιτυγχάνεται χωρίς εναλλακτικές μορφές τουρισμού και είναι εντυπωσιακός ο τρόπος αποτύπωσης των μονοπατιών του δικτύου απο την “Path off Greece”.

Το δίκτυο περιλαμβάνει 12 διαδρομές, συν 18 του Αίνου,συνολικά 130 χιλιομέτρων που είναι δύσκολο να καλυφθούν όλα ,αλλά με συνεχή προσπάθεια θα επιτευχθεί ο στόχος.

Η προεργασία έχει γίνει,έχουμε καταθέσει τον απαιτούμενο φάκελο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στο Δασαρχείο,με το σκεπτικό ότι όσο πιο γρήγορα υλοποιηθεί αυτό το έργο τόσο πιο γρήγορα θα ωφεληθεί η Κεφαλονιά”.

Στην συνέχεια ο κ. Κουρκουμέλης αναφέρθηκε και σε άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού τις οποίες μελετά η Τουριστική Επιτροπή,με πρώτο τον ποδηλατικό τουρισμό,και ενημέρωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβει χώρα συνάντηση με γνώστη ποδηλατικών συλλόγων απο την Αγγλία,ούτως ώστε να μπουν και σε αυτή την δραστηριότητα,δεν παρέλειψε επίσης τον καταδυτικό τουρισμό κ.λ.π.

Όσον αφορά το κόστος για το δίκτυο μονοπατιών ο κ.Κουρκουμέλης ανέφερε ότι το άνοιγμα των διαδρομών προϋποθέτει 210.000 ευρώ.

Πρόσθεσε δε, ότι ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί.

Ο κ.Κουρκουμέλης ανέλυσε και την οργανωτική δομή του δικτύου,δηλαδή, εφαρμογές σε κινητά,χάρτες,κλίμακες με βαθμούς δυσκολίας πρόσβασης κ.λ.π, προσθέτοντας ότι το καλοκαίρι του 2022 το δίκτυο θα είναι στην διάθεση ντόπιων και επισκεπτών και η συχνή χρήση του θα είναι και η καλύτερη συντήρηση του.

Τέλος ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον τουρισμό,είπε ότι Μάρτιο πλέον όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό έχουν μπεί στην επίσημη περίοδο της προετοιμασίας, με αρχή της τουριστικής περιόδου να τοποθετείται αρχές Μαίου.

Όσον αφορά το πως θα κινηθεί η τουριστική αγορά, ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ,τα μηνύματα όμως απο την Βρετανική αγορά είναι αισιόδοξα και σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα απο το 2020.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-164103435}

 




00 inkefalonia general ad 300X250