Γερ. Τιμοθεάτος: “Περιμένουμε και αισιοδοξούμε – Πλέον κινούμαστε πολύ μεθοδικά στην Τουριστική Επιτροπή”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 09:39

Γερ. Τιμοθεάτος: “Περιμένουμε και αισιοδοξούμε – Πλέον κινούμαστε πολύ μεθοδικά στην Τουριστική Επιτροπή”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Αργοστολίου, Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Στη δίνη της πανδημίας συνεχίζει να κινείται ο παγκόσμιος τουρισμός και είναι πανθομολογούμενο πλέον ότι το πρελούδιο του 2021 θα είναι εξαιρετικά διστακτικό για τον ελληνικό τουρισμό,όμως το λιμπρέτο αυτής της ιδιότυπης όπερας θα συνοδευτεί και με τον εμβολιασμό περισσότερων δυνητικών τουριστών και ενδεχομένως αυτό να αλλάξει άρδην την εικόνα του προσεχούς τουριστικού έτους από τον Ιούνιο και μετά.

Σχετικά ο κ.Τιμοθεάτος ανέφερε ότι με τα σημερινά δεδομένα, “ζούμε την περσινή χρονιά σε επανάληψη,τα πάντα είναι ρευστά και ανάλογα με το τι επικρατεί σε κάθε χώρα διαμορφώνεται η κατάσταση του τουριστικού προϊόντος” και τόνισε:

“Είμαστε στην αβεβαιότητα,οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή είναι είδος προς εξαφάνιση,κάποια κράτη για να αποφύγουν τα προβλήματα που είχαν την προηγούμενη τουριστική σεζόν για την πληρωμή ταξιδιωτικών πακέτων κ.λ.π, έχουν εκδώσει οδηγίες προς τους πολίτες τους να μην κάνουν κρατήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση,επομένως είναι δύσκολα τα πράγματα.

Φέτος θα δουλέψουμε την τελευταία στιγμή,άρα πρέπει να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας να μην κατρακυλήσουν οι τιμές,σίγουρα θα βγούν προσφορές,αλλά σε λογικά επίπεδα”.

Όσον αφορά την λειτουργία ή μη των ξενοδοχείων το 2021, ο κ.Τιμοθεάτος είπε ότι το να μην λειτουργήσει κάποιος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση γιατί μένει έξω από την τουριστική αγορά ,υπάρχει μία στάση αναμονής,όμως την φετινή σεζόν θα μείνουν πολύ λιγότερες τουριστικές επιχειρήσεις κλειστές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λειτουργία τους θα συνοδεύεται από κάποια ένδειξη κερδοφορίας.

Για την τουριστική περίοδο του 2021, ανέφερε ότι απαιτούνται ευελιξία και ρεαλισμός ,δεν θα περιμένουμε θαύματα ,θα είναι λίγο καλύτερα από το 2020,ο επιδιωκόμενος στόχος είναι να ξεκινήσει η σεζόν τον Ιούνιο ώστε τον Ιούλιο να έχει η Κεφαλονιά αρκετό κόσμο. “Περιμένουμε και αισιοδοξούμε”.

Για τις δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, ανέφερε:

“Παρά τα όσα έχουν προκύψει με την πανδημία εργάζεται για την τουριστική προβολή του τόπου μας,έχουν μπει κάποιοι στόχοι για την φετινή χρονιά,μπορεί να είναι χαμηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια,όμως καταβάλλεται προσπάθεια για το καλύτερο.

Έχουν γίνει οι ανάλογες κινήσεις για την Γερμανική αγορά ούτως ώστε να ανέβει από την τρίτη θέση της τουριστικής κλίμακας που βρίσκεται στην Κεφαλονιά και όλες οι κινήσεις γίνονται συντονισμένα και με την συμπόρευση του Επιμελητηρίου.

“Με το Επιμελητήριο θα τρέξουμε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαφήμισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη,θα μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε τα δεδομένα που έχουν οι αεροπορικές εταιρείες πλην των tour operator για το νησί μας ,πόσες κρατήσεις έχουν,πια πτήση δεν πάει καλά,οπότε να τις στοχεύουμε ηλεκτρονικά.

Είναι δεδομένα που στοιχίζουν πανάκριβα και δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.'Ολα αυτά θα κατευθύνουν και την γραμμή που θα ακολουθήσουμε.

Κινούμαστε πολύ μεθοδικά,με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε,η επιτυχία έγκειται στο ότι ξεκινάμε να αφορούν σωστές συνεργασίες”.

Όσον αφορά το δίκτυο των μονοπατιών που βρίσκεται σε εξέλιξη,ο κ. Τιμοθεάτος είπε ότι τέτοιες κινήσεις δημιουργούν τουριστικά προϊόντα και ενώ η Κεφαλονιά διαθέτει την ύλη για να στηρίξει πολλές μορφές τουρισμού ,έως τώρα δεν αναπτύχθηκε τίποτα σχετικό.

Ένας από τους πρώτους στόχους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου ήταν η ανάπτυξη των πεζοπορικών διαδρομών ,προχώρησε η διαδικασία,έγινε η μελέτη την οποία πρόσφατα παρέλαβε ο δήμος Αργοστολίου και θα παρουσιασθεί και στα τοπικά ΜΜΕ.

Την ίδια διαδικασία ακολουθεί και ο Δήμος Ληξουρίου,οπότε θα αναπτυχθεί και η περιοχή αυτή και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Οι πεζοπορικές διαδρομές γίνονται με κάποιες προδιαγραφές οι οποίες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση που θα πάρει ο τουρίστας που θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να περπατήσει ,το κοινό μπορεί εύκολα να ενημερωθεί για το προσφερόμενο προιόν και τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα.

Τέλος πρόσθεσε ότι πολύ σημαντική είναι και η κίνηση που κάνει ο φορέας διαχείρισης του Αίνου με τα γεωπάρκα που αν μπεί και υπό την αιγίδα της UNESCO ,θα είναι πολύ σημαντικό όφελος για την Κεφαλονιά.

Γίνεται επίσης προσπάθεια να αναδειχθεί και η τοπική γαστρονομία από την Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με τον κ.Παντελειό.

Από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχαν αναλυθεί σε μια συγκεκριμένη μελέτη αρκετά πράγματα που αφορούν στον εναλλακτικό τουρισμό, με σταθερά βήματα και σωστά προχωρούμε και τα αποτελέσματα θα είναι επωφελή για όλους.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/timotheatos-1040}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ