Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για αύξηση του τουρισμού το 2013

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 11:02

Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για αύξηση του τουρισμού το 2013

Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις από τις προκρατήσεις του 2013 για την επίτευξη του στόχου των 17 εκατ. επισκεπτών στην Ελλάδα που έχει τεθεί, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης με δήλωσή του. Όπως επισημαίνει, στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού World Travel Market διαπιστώνει σαφή μεταστροφή της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της χώρας μας και ιδιαίτερα εφόσον διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. «Μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού, οι πολιτικές ηγεσίες των εταίρων μας οφείλουν και πρέπει να κινηθούν ανάλογα, προχωρώντας στην άμεση χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας μας», σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι προκρατήσεις στους μεγαλύτερους Βρετανούς tour operators είναι αυξημένες από 10% έως 15%, ενώ παράγοντες της αγοράς θεωρούν ρεαλιστική αύξηση της τάξεως του 6% σε σχέση με το 2012, που οι αφίξεις θα κλείσουν κοντά στα 16 εκατ. «Αισιοδοξούμε ότι ο τουρισμός θα προσφέρει 11 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα και επιπλέον 1,5 μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Η αναστροφή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας οφείλεται, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, «τόσο στις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και στα 16 εκατ. των φίλων ξένων επισκεπτών της χώρας μας, κατά το 2012». Για το τελευταίο ο κ. Ανδρεάδης σχολιάζει: «Είναι ένας αριθμός απίστευτος, σε σχέση με την τεράστια αρνητική δημοσιότητα που υπέστη η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους. Όμως, πέρα και πάνω από τα 10 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα, τα εκατομμύρια αυτά των φίλων της χώρας μας προσέφεραν την ηθική τους υποστήριξη, μεταφέροντας στους συμπολίτες τους τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να κτίσει με δυσκολίες και στερήσεις πάνω στα ερείπια ενός διεφθαρμένου κρατικισμού, τη νέα σύγχρονη Ελλάδα».

Η παρουσία της Αθήνας στην WTM

Θετικά σχόλια απέσπασε η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός, σύμφωνα με τους επικεφαλής της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ), οι οποίες συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην έκθεση WTM. «Μολονότι τις ημέρες της Έκθεσης η Αθήνα βρισκόταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας των βρετανικών και των διεθνών ΜΜΕ, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των κινητοποιήσεων, το ενδιαφέρον για τον προορισμό υπήρξε αξιόλογο και στοχευμένο, με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, στις νέες υποδομές, στις επιλογές δραστηριοτήτων καθώς και στο θαλάσσιο μέτωπο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Κεντρικό μήνυμα των παρουσιάσεων ήταν ότι η Αθήνα είναι ένας ασφαλής, ιδανικός προορισμός για κάθε μορφή και κατηγορία τουρισμού, καθ'Α όλη τη διάρκεια του χρόνου.

express.gr




00 inkefalonia general ad 300X250