Συμμετοχή μας στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 17:45

Συμμετοχή μας στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου

Η παραπάνω έκθεση πραγματοποιήθηκε από 5 με 8 του Νοέμβρη στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου. Εκεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε περίπτερο εντός του χώρου του Ε.Ο.Τ. Διαπιστώθηκε τόσο από Βρετανούς Tour Operator όσο και από άλλους που δραστηριοποιούνται σε άλλες αγορές (π.χ. Σουηδία – Νορβηγία κλπ) ότι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα είναι ανεβασμένες σε ποσοστό 10 έως 15% (ανάλογα με την περιοχή) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι δραστικά μειωμένες ή και παγωμένες τιμές των καταλυμάτων καθιστούν το Ελληνικό τουριστικό «πακέτο» (στο οποίο συμμετέχουν πρωτογενώς), εξόχως ανταγωνιστικό. Σημειωτέων ότι είμαστε φθηνότεροι όχι μόνο από τις μεσογειακές ανταγωνίστριες χώρες, αλλά ακόμα από την Τουρκία και την Αίγυπτο. Αυτό δείχνει ότι η επόμενη χρονιά, διαγράφεται αισιόδοξη, αν βέβαια υπάρξει κυβεριντική σταθερότητα και κοινωνική γαλήνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης μας κύριος Σπύρος Γαλιατσάτος συγχαίρει και ευχαριστεί τους επαγγελματίες του νησιού που παραβρέθηκαν και τον βοήθησαν ουσιαστικά στις προσπάθειες του και συγκεκριμένα τον συνάδελφο κύριο Πέτρο Ψαλίδα, τους τουριστικούς πράκτορες κ.κ. Γεροντάκη Γιώργο, Καραπέτσα Θανάση και τα αδέλφια Ειρήνη και Χρήστο Γασπαράτο.

Σηματοδοτήθηκε προσέλκυση και το άνοιγμα συνεργασίας με ηλεκτρονικούς Tour Operator από την Ιταλία, καθώς επίσης και η προώθηση των δημοσίων σχέσεων στη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με την Α/περιφέρεια.

Σημαντική επίσης ήταν η συνάντηση του κυρίου Γαλιατσάτου με την εμπορική διευθύντρια της Ryanair κυρία Sherry Kate που είχε καθοριστικό ρόλο για την συνέχεια των πτήσεων της εν λόγο εταιρείας προς τα νησιά μας και για το 2013 όχι μόνο από Ιταλία αλλά και από άλλη σημαντική τουριστική αγορά, σε συνάρτηση πάντοτε με την κάλυψη των υποχρεώσεων μας προς αυτήν.




00 inkefalonia general ad 300X250