Ελληνικό Πρωινό με γεύση... Κεφαλονιάς! Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου στην παρουσίαση στο Αργοστόλι (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 18:11

Ελληνικό Πρωινό με γεύση... Κεφαλονιάς! Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου στην παρουσίαση στο Αργοστόλι (εικόνες)

Το ενδιαφέρον – όπως αποδείχθηκε - ήταν πολύ μεγάλο και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στην παρουσίαση του «Ελληνικού Πρωινού της Κεφαλονιάς» που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Tourist" στο Αργοστόλι.

Και πραγματικά μέσα από την πολύ όμορφη παρουσίαση που είχε στηθεί από το Ξενοδοχείου, επαγγελματίες του τουρισμού και όσοι ήθελαν ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τα οφέλη του Ελληνικού πρωινού με προϊόντα από το νησί μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Κεφαλονιάς και την βασική παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Πίττας, μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο Ανδρέας Παντελειός από την Λέσχη Γαστρονομίας Κεφαλονιάς. Χαιρετισμό στην σημαντική αυτή εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού κ.Σπύρος Γαλιατσάτος και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος.

«Εντοπιότητα, κουράγιο και ποιότητα»

Ο κ. Πίττας, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του «Ελληνικού Πρωινού της Κεφαλονιάς» στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου, τόνισε: « Είμαστε εδώ μαζεμένοι τόσοι πολλοί, όχι γιατί μοιράζονται χρήματα, αλλά για να παρακολουθήσουμε και να ενημερωθούμε κάτι σημαντικό. Στην Ελλάδα της κρίσης οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες αν υποστηρίζονται από τις κοινωνίες προχωρούν.


Σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε το ελληνικό προϊόν που είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η γαστρονομία μας, με σκοπό να βελτιώσουμε τις παροχές. Θέλουμε να αναπτύξουμε μία γαστρονομική βιοποικιλότητα. Και πρέπει να υπολογίζουμε πάντα την προβολή της καλής ποιότητας που πλέον γίνεται από... στόμα σε στόμα ηλεκτρονικά, δηλαδή μέσω του internet”. Αυτή την στιγμή μπορούμε να έχουμε το «Ελληνικό Πρωϊνό» της εκάστοτε περιοχής, χωρίς να χρειάζεται να δαπανηθούν πολλά χρήματα. Αυτή την στιγμή 36 περιοχές στην Ελλάδα έχουν αποδεχθεί το «Ελληνικό Πρωϊνό.

«Η γαστρονομία είναι η Άνοιξη»

 

Αλλωστε, η γαστρονομία κάθε περιοχής είναι από μόνη της μία... Ανοιξη!

Εντοπιότητα, κουράγιο και ποιότητα. Αυτό είναι το τρίπτυχο που θέλουμε να ακολουθήσουμε και είναι καλύτερο να έχουμε τρία πράγματα και καλά, παρά 15 και να είναι fake» ήταν τα λόγια του κ. Πίττα, ο οποίος ανέλυσε πόσο σημαντικό είναι ένα Ξενοδοχείο, να παρέχει για πρωινό, αγνά τοπικά προϊόντα σε τοπικές συνταγές που οι τουρίστες θα εκτιμήσουν και θα απολαύσουν, δίνοντας έτσι... πόντους τόσο στην επιχείρηση, όσο και στο νησί μας.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε μπουφές με ωραιότατα προϊόντα με το «Ελληνικό Πρωινό της Κεφαλονιάς» , που άφησε πλήρως ικανοποιημένους όσους δοκίμασαν.

Εν κατακλείδι, ήταν μία πολύ επιτυχημένη παρουσίαση, που βάζει πλέον σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης τον επιχειρηματία του τουρισμού, ώστε η Κεφαλονιά να γίνει – και έχει τις δυνατότητες – ένας γαστρονομικός προορισμός.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0332DSC 0333DSC 0336DSC 0337DSC 0340DSC 0341DSC 0342DSC 0343DSC 0344DSC 0346DSC 0348DSC 0351DSC 0353DSC 0357DSC 0358DSC 0359


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250