Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική τουριστική πύλη της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 16:14

Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική τουριστική πύλη της Κεφαλονιάς

Η παρουσίαση της τουριστικής πύλης (www.kefaloniaisland.org) για την προβολή και την ανάδειξη της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς.


Η αναλυτική παρουσίαση έγινε από τον κ. Ιωάννη Μιχόπουλο από την εταιρεία «Evolution Projects», ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «δεν πρόκειται για μια ακόμη ιστοσελίδα, που μετά από λίγα χρόνια θα είναι ξεχασμένη αλλά για έναν ζωντανό οργανισμό».

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο οπόιος όπως δήλωσε περίμενε μεγαλύτερη και μαζικότερη συμμετοχή , η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Σοφία Γαρμπή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων Γιώργος Ηλιάδης αλλά και προσωπικό του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η Διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Κεφαλληνίας κα Αλεξάνδρα Λάντου, ο Προϊστάμενος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου, Σταύρος Κορκός, ο Μιχάλης Ξανθάκης από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και ο Βασίλης Σιμωτάς από το Σωματείο Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων «Ο Αρκείσιος».

Το www.kefaloniaisland.org, είναι μια σελίδα, μέσα από την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν την Κεφαλονιά, την ιστορία, τον πολιτισμό, την πλούσια φύση της, τις μοναδικές παραλίες, την εξαιρετική γαστρονομία και τους ανθρώπους της.

Ο κ. Μιχόπουλος κατά την παρουσίασή, στάθηκε πολλές φορές στο επόμενο βήμα- όραμα τους, στην δημιουργία ενός σύγχρονου  αποθετηρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει αποκλειστικό περιεχόμενο ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού υλικού της Κεφαλονιάς που θα είναι διαθέσιμο σε επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και ιστορικούς και κύκλους.

Είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ και κόστισε 200.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.000 ευρώ αφορούσαν το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ τα υπόλοιπα 190.000 ευρώ δαπανήθηκαν για άλλους σκοπούς, όπως ταξίδια και διαμονές συνεργείων, βιντεοσκοπήσεις, αγορά υλικού (βλέπε φωτογραφικού υλικού) και εξοπλισμού και άλλα.

Όσον αναφορά την προώθηση της ιστοσελίδας στο εξωτερικό αλλά και σε μεγάλα μέσα, έξω από την Κεφαλονιά, δεν φέρει κάποια ευθύνη η κατασκευάστρια εταιρεία.

Όπως ειπώθηκε αυτή είναι μια διαδικασία την οποία θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος Κεφαλονιάς, δηλαδή να διαθέσει ένα ποσό ώστε να πραγματοποιηθούν οι ανάλογες δράσεις δημοσιότητας και προβολής της.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως τον Μάιο του 2017.

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0210DSC 0219DSC 0221DSC 0222DSC 0227DSC 0228DSC 0229DSC 0230DSC 0231DSC 0232DSC 0233DSC 0234DSC 0236DSC 0238DSC 0239DSC 0240DSC 0241DSC 0247

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250