15% αύξηση στα κρουαζιερόπλοια στην Κέρκυρα, 45% μείωση στην Κεφαλονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 19:51

15% αύξηση στα κρουαζιερόπλοια στην Κέρκυρα, 45% μείωση στην Κεφαλονιά!

Αδιαμφισβήτητα ο τομέας της κρουαζιέρας αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια ενισχυτική πηγή εσόδων στον τουρισμό της Κεφαλονιάς.

Παρ’ όλ’ αυτά, φέτος, το νησί μας όμως είδε μια πολύ σημαντική μείωση των αφίξεων που αγγίζει το 45%.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στην Κεφαλονιά 66 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων σε αντίθεση με το 2015 που αριθμός ήταν σχεδόν διπλάσιος !

Πολλοί βιάστηκαν να αποδώσουν τη φετινή μείωση ως αποτέλεσμα συνολικής μείωσης της κρουαζιέρας.

Είναι όμως έτσι;

Ας δούμε το casestudyτης Κέρκυρας, η οποία κρατά τα σκήπτρα σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων.

Σύμφωνα με το START, «οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων για το 2016 στην Κέρκυρα, ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 469, με περίπου 680.000 επισκέπτες από τον Μάρτιο μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό μεταφράζεται σε μια αύξηση 15,2% στις προσεγγίσεις σε σχέση με τις 407 του 2015 και ομοίως αύξηση 12% στους επιβάτες με περίπου 70.000 περισσότερους σε σχέση με τους 612.551 του 2015.»

Άρτιες υποδομές και ενημέρωση των επισκεπτών

Παράλληλα , στο νησί των Φαιάκων ετοιμάζουν ήδη την κατασκευή ακόμη ενός terminalγια τη βελτίωση του homeporting για να προσελκυσθούν ακόμη περισσότερες εταιρείες.

Ο Οργανισμός Λιμένα στοχεύει την καλύτερη διαχείριση επισκεπτών, με εργασίες που αφορούν την διευκόλυνση της ροής των επιβατών στον Τερματικό σταθμό Κρουαζιέρας με διαρρύθμιση των ισογείων χώρων και την προσθήκη επιπλέον μηχανημάτων ελέγχου επιβατών και αποσκευών.

Παράλληλα , οι Κερκυραίοι ετοιμάζουν ένα μνημείο το οποίο θα αποτελεί τρισδιάστατη απεικόνιση της πόλης δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τη γνωρίσουν καλύτερα.

Τέλος, θα διανεμηθούν 200.000 έντυπα χαρτών με φωτογραφίες και πληροφορίες για τα αξιοθέατα, έργο που πραγματοποιείται από το Δήμο Κέρκυρας και έχει το σήμα της UNESCO, δίνοντας σε όσους καταστηματάρχες το επιθυμούν τη δυνατότητα να προβληθούν.

Στην Κεφαλονιά, άραγε, ποιες ουσιαστικές επικοινωνιακές ενέργειες θα κάνουμε ώστε να «εκμεταλλευθούμε» την παρουσία επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια;

Την απάντηση την αφήνουμε στην κρίση σας…

Στο νησί μας βέβαια, μπορούμε να «πανηγυρίζουμε» για το γεγονός ότι καθαρίζουμε δημόσιους χώρους, πράττοντας δηλαδή το αυτονόητο !




00 inkefalonia general ad 300X250