Ενωση Ξενοδόχων: "Θα συνεχιστεί για 5η συνεχόμενη χρονιά η αύξηση στις αφίξεις"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 23:58

Ενωση Ξενοδόχων: "Θα συνεχιστεί για 5η συνεχόμενη χρονιά η αύξηση στις αφίξεις"


Η Ένωση μας και αυτή την χρονιά συμμετείχε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Η 50η επετειακή Ι.Τ.Β. πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 9 έως 13 Μαρτίου και είχε συμμετοχές από 187 χώρες και πάνω από 10.000 εκθέτες.

Η Ένωση μας φιλοξενήθηκε στο διπλό περίπτερο που είχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον χώρο του Ε.Ο.Τ. και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο μας κ. Τιμοθεάτο Γεράσιμο. Στις συναντήσεις που είχαμε σχεδόν με το σύνολο των Tour Operators που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας επιβεβαιώθηκε ότι και η φετινή χρονιά θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχουν τα τελευταία 4 χρόνια οι αφίξεις στα νησιά μας. Από τις συζητήσεις επίσης φάνηκε η ανάγκη για νέες κλίνες καθώς και τον εκσυγχρονισμό αρκετών από τις υφιστάμενες.

Στις 10 Μαρτίου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε workshop που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Condor και τον Τ.Ο. Thomas Cook, όπου παρευρέθηκαν 40 περίπου Γερμανοί bloggers. Με αρκετούς είμαστε ήδη σε συνεργασία ώστε την καλοκαιρινή περίοδο να φιλοξενηθούν, να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές και την γαστρονομία του τόπου μας αλλά τις πολλές εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει.

Από το workshop που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γερμανίας με bloggers. Στη φώτο στιγμιότυπο με την παρουσίαση της Κεφαλονιάς.

Συνάντηση με στελέχη του Travel Channel. Από αριστερά Τιμοθεάτος Γ. - Γαλιατσάτος Σ. - Tony Martin - Nitu Kamboj
Ήμασταν παρόντες στα ραντεβού και είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση μας την πρόθεση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γαλιατσάτου Σπύρου, να συνεχιστεί και φέτος η προβολή των Ιονίων Νήσων σε διεθνή Μ.Μ.Ε. , όπως το CNN και το Travel Channel, που έχουν δώσει κύρος και αναγνωρισιμότητα στο τουριστικό μας προϊόν. Ενέργειες που κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακολουθήσει και ο Δήμος για την Κεφαλονιά ειδικότερα.

Στο περίπτερο της περιφέρειας όπου επικεφαλής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γαλιατσάτος Σπύρος, παρευρέθηκαν από την Κεφαλονιά ο Πρόεδρος της Ένωσης μας κ. Τιμοθεάτος Γεράσιμος καθώς και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Καραπέτσας Αθανάσιος, Γιουλάτος Νέστωρας, Ευαγγελάτος Γεράσιμος και Κίμωνας Γασπαράτος.

Την εβδομάδα αυτή και συγκεκριμένα από 18 έως 20 Μάρτη η Ένωση μας συμμετέχει με τον Ιταλόφωνο εκπρόσωπο της κ. Τσινούκα Γιώργο στην Έκθεση Borsa Mediterranea del Tourismo που γίνεται στην Νάπολι σε περίπτερο της Περιφέρειας. Τα μηνύματα που έχουμε και από εκεί δείχνουν ότι και αυτή τη χρονιά η Ιταλική αγορά θα είναι από τις πρωταγωνίστριες, αφού θα υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις από Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα από το Μπάρι και τη Νάπολι αλλά και ακτοπλοϊκή απευθείας σύνδεση.

Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να συνεχιστεί για την αρτιότητα των υποδομών μας αλλά και για το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών που πρέπει να παρέχουμε.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250