Ο Μύρτος στα δέκα καλύτερα μέρη για αξέχαστα μακροβούτια!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 10:33

Ο Μύρτος στα δέκα καλύτερα μέρη για αξέχαστα μακροβούτια!

Είναι ευλογία να υπάρχουν συγκεντρωμένες τόσες πολλές παραλίες σε μία μόλις χώρα και μάλιστα με την έκταση σαν αυτή της Ελλάδας.


Χρυσές αμμουδιές που μετά το τέλος του χειμώνα μοιάζουν απάτητες, άγρια ή σμιλευμένα βράχια που κρύβουν μαγευτικούς ορμίσκους, ακρογιαλιές με λευκά βότσαλα που αστράφτουν στον ήλιο, σε προκαλούν να βουτήξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους.

Μικρές ή μεγάλες, καλά κρυμμένες ή όχι, ερημικές ή πολυσύχναστες, οι παραλίες αυτής της χώρας είναι φτιαγμένες για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και να «αιχμαλωτίσουν» ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτές αλλά ακολουθούν οι δέκα «καλύτερες» παραλίες της Ελλάδας, πάντα με το υποκειμενικό στοιχείο να συνυπολογίζεται στην τελική κρίση.

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος:

Το υπέροχο γαλαζοπράσινο της θάλασσας θα σας μαγέψει. Ίσως η πιο πολυδιαφημισμένη ελληνική παραλία βρίσκεται στη κατάλευκη αμμουδερή παραλία της Ζακύνθου. Προσβάσιμη μόνο από θάλασσα με βάρκες, καραβάκια, καΐκια και ταχύπλοα που ξεκινούν από κάθε σημείο του νησιού καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του. Πήρε το όνομα της από ένα ναυάγιο που συνέβη το 1982.



2. Μύρτος-Κεφαλονιά: Το σήμα κατατεθέν του νησιού

Το όνομα Κεφαλονιά είναι συνυφασμένο με την παραλία του Μύρτου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επιλέξει το νησί για διακοπές και να μην έχει δει ή κολυμπήσει στην υπέροχη αυτή παραλία. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης και για αυτό κατέχει και τη Γαλάζια Σημαία. Πρώτα από όλα μαγεύει τον επισκέπτη η υπέροχη, καταπράσινη διαδρομή μέχρι να φτάσει στη μαγευτική πλαζ. Το θέαμα που αντικρίζει δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις, πανύψηλα βράχια κυκλώνουν τον κόλπο, για την προστασία της παραλίας από τους ανέμους, η κάτασπρη αμμουδιά στο βάθος της θάλασσας και τα βαθυγάλαζα νερά της προκαλούν και τους πιο απαιτητικούς κολυμβητές να τα εξερευνήσουν, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς βαθαίνουν απότομα.



3. Σαρακήνικο-Μήλος

Αν η Σελήνη είχε παραλία, τότε σίγουρα θα έμοιαζε με το Σαρακήνικο της Μήλου! Εκπληκτική άσπρη παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού, τεράστιοι, ολόλευκοι βράχοι, λαξευμένοι από την αλμύρα της θάλασσας και ορμητικά νερά που σκάνε με δύναμη στα βράχια, σας μεταφέρουν νοερά σε σεληνιακό τοπίο. Είναι από τα πιο διάσημα σημεία του νησιού.



4 Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη: ένα τοπίο πραγματικά μαγευτικό


Σκούρα μπλε νερά και το βουνό από πάνω κατακόκκινο και μαύρο (λόγω του ηφαιστείου) συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Ο ενδιαφέρον και ιδιαίτερος αυτός μορφολογικός χαρακτήρας καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές και συναρπαστικές παραλίες στον κόσμο. Θα την βρείτε στο νοτιότερο τμήμα του νησιού. Μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα χρωμάτων που σε συνδυασμό με τα νερά δημιουργούν ένα υπέροχο μοναδικό τοπίο. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι το μαγιό σας καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων λερώνει από την ηφαιστειακή σκόνη. Αξίζει όμως, δίχως αμφιβολία.



5. Σεϋχέλλες-Ικαρία:

Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία της Ικαρίας που διαθέτει ίσως το πιο περίεργο χρώμα νερών που θα δείτε ποτέ. Η πιο όμορφη αλλά και η πιο φημισμένη παραλία της είναι ένας μικρός γραφικός κολπίσκος στρωμένος με βότσαλο. Ο δρόμος για να φθάσετε εκεί, έχει μια σχετική δυσκολία, το μονοπάτι είναι μέτριας δυσκολίας αλλά απότομο προς το τέλος και έτσι καλό είναι να φοράτε αθλητικά παπούτσια.



6. Ελαφονήσι-Χανιά: τα λόγια είναι περιττά

Ακόμη μια εντυπωσιακή άφιξη στα υπέροχα Χανιά. Τα νερά είναι ροζ από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου δίνοντας μια ξεχωριστή όψη στην αμμουδιά. Ο λόγος για το Ελαφονήσι, με τα λωρίδες-νησάκια από αμμόλοφους μέσα στη θάλασσα. Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για τις ελληνικές παραλίες και αφήστε το μυαλό και την ψυχή σας πίσω στο Ελαφονήσι φεύγοντας.



7. Πόρτο Κατσίκι-Λευκάδα: προκλητική ομορφιά

Μεγάλη και αμμουδερή, η παραλία περιβάλλεται από εντυπωσιακούς λόφους και η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω 80 σκαλοπατιών που κατεβαίνουν τον γκρεμό. Τα καταγάλανα νερά που θα αντικρύσετε αμέσως μόλις περάσετε τα απόκρημνα βράχια που θα σας οδηγήσουν εδώ, θα σας αποδείξουν έμπρακτα γιατί η Ελλάδα θεωρείται-και δικαίως-ως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός.



8. Μπάλος-Χανιά: απλά συγκλονιστική

Η παραλία του Μπάλου είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες τις Μεσογείου. Πολύ ψιλή άσπρη και κόκκινη άμμος, ρηχά νερά και σε κάποιο σημείο μια λιμνοθάλασσα με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τα Χανιά. Μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας ξεδιπλώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας που αδυνατούν να πιστέψουν πως βρίσκεστε ακόμη εντός ελληνικών συνόρων. Και όμως ναι.



9. Εγκρεμνοί-Λευκάδα: πολλά σκαλιά, περισσότερη μαγεία

Πανέμορφη και ξακουστή παραλία στη δυτική πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο μέσω των 300 σκαλιών. Αποτελείται από ένα συνδυασμό μικρού βότσαλου και άμμου και είναι περιτριγυρισμένη από γκρεμούς. Η παραλία είναι πολύ μεγάλη σε μήκος και φαίνεται το ίδιο όμορφη παντού.



10. Παραλία Σίμου-Ελαφόνησος


Για την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, σίγουρα δε χρειάζονται συστάσεις. Στο νότιο τμήμα του νησιού και ακριβώς απέναντι από τα μαγευτικά Κύθηρα, η παραλία του Σίμου, αιχμαλωτίζει νοερά στα νερά της όσους την επισκέπτονται. Η χρυσαφένια παραλία της με τη λεπτή άμμο και τα αυτοφυή λευκά κρίνα της θάλασσας, ανεβάζουν τον «Σίμο» στις υψηλότερες θέσεις του top 10 των καλύτερων ελληνικών παραλιών.



Ο, τι κι αν επιλέξετε τελικώς, μία από τις πιο πάνω παραλίες ή και οποιαδήποτε άλλη, η φωτογραφική σας μηχανή αξίζει να γίνει η προέκταση του χεριού σας. Μην την ξεχάσετε σπίτι.

zougla.gr - touristmaker




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ