Η Κεφαλονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Ισραήλ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 14:06

Η Κεφαλονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Ισραήλ

Με θετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από Εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής, ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος θα εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά στη 22η Ετήσια Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Ισραήλ (IMTM) στο Tel-Aviv από 9 έως και 10 Φεβρουαρίου 2016.

 
Η επιλογή του Ισραήλ έγινε μετά από πρόταση των Επαγγελματιών του Τουρισμού της Κεφαλονιάς προς την Επιτροπή Τουρισμού και εντάσσεται στα πλαίσια του «ανοίγματος» προς νέες Ταξιδιωτικές αγορές.

Οι στενοί δεσμοί του Ισραήλ με την Κεφαλονιά σφραγίστηκαν με την πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση του Ισραήλ , μέσω του Πολεμικού του Ναυτικού κατά τους καταστροφικούς Σεισμούς του 1953.

Επιπλέον στις 20.8.2013, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Arye Mekel παρέλαβε εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης Τιμητική Διάκριση από το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, ως χειρονομία ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια πριν από 60 χρόνια, ενώ ο κ.Κεκάτος ενημέρωσε για τις Συνεδριακές και Εικαστικές δραστηριότητες του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου προβλήθηκε η υποστήριξη του Ισραήλ στο Νησί.

Οι Ισραηλίτες θεωρούνται από τους πλέον πολυταξιδεμένους λαούς, με περισσότερες από 4.000.000 ταξιδιωτικές εξορμήσεις υψηλού κόστους , 4 έως 10 ημερών το χρόνο και αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής της Κεφαλονιάς η συγκεκριμένη Έκθεση.




00 inkefalonia general ad 300X250