Business Monitor International: Ανθιση του ελληνικού τουρισμού μέχρι το 2018

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 09:01

Business Monitor International: Ανθιση του ελληνικού τουρισμού μέχρι το 2018

Ανθιση του ελληνικού τουρισμού μέχρι το 2018 "βλέπει" η διεθνής εταιρία έρευνας και ανάλυσης αγορών Business Monitor International, μέλος της Fitch.

Ο ελληνικός τουρισμός πατάει σε γερές βάσεις και θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης, υπογραμμίζεται στην ανάλυση, καθώς συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα, που αφορούν τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, αλλά και την ανάπτυξη από πλευράς ξενοδοχειακής υποδομής και παροχών, που δελεάζουν τους τουρίστες. Οι τιμές θεωρούνται από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, σημειώνει ο αναλυτής και η αγορά έχει την τάση να παραμείνουν σταθερές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα θα είναι «υγιής», με πρόβλεψη για ετήσια αύξηση της τάξης του 5% μέχρι το 2018. Έτσι σε απόλυτους αριθμούς, θεωρώντας οτι το 2013 η Ελλάδα υποδέχθηκε 15,8 εκατ. τουρίστες, η εκτίμηση είναι ότι το 2018 η χώρα μας θα υποδεχθεί 19,9 εκατ. τουρίστες (σημ. βεβαίως, με τη διαφαινόμενη εξέλιξη ο αριθμός αυτός μάλλον θα επιτευχθεί νωρίτερα..).

Οι “καλύτεροι” πελάτες της Ελλάδας, θα εξακολουθήσουν να είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι θα κυριαρχούν στις 10 πρώτες αγορές άντλησης τουριστών από τη χώρα μας. Αυτή η διαφοροποίηση θα ωφελήσει τον ελληνικό τουρισμό, καθιστώντας τον λιγότερο επιρρεπή σε οποιαδήποτε οικονομική ύφεση πλήξει την ευρωζώνη. 

Το θετικό, αναφέρεται στην έκθεση, είναι ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Ελλάδα είναι αρκετά αναπτυγμένος και μπορεί να υποδεχθεί την αυξανόμενη ζήτηση τόσο από τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν μικρής διάρκειας διακοπές, όσο και για εκείνους που επιθυμούν διακοπές μακράς διαρκείας. 

Ως προς τον εξερχόμενο τουρισμό, σημειώνεται ότι η αύξηση θα είναι πιο υποτονική, λόγω της αδύναμης ανάπτυξης το 2014 και των υψηλών ποσοστών ανεργίας, που θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ικανότητα των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό. Συνολικά, πάντως, η έκθεση εκτιμά ότι θα υπάρξει σταθερή αύξηση των δαπανών στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. 

tornosnews




00 inkefalonia general ad 300X250