Επιτροπή Τουρισμού: «Γέφυρες» με Βιετνάμ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 18:47

Επιτροπή Τουρισμού: «Γέφυρες» με Βιετνάμ

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Ιωάννης Κασιανός, ο τέως Δήμαρχος Σάμης κ. Μανώλης Βαλέτας και ο επιχειρηματίας κ. Ντάνι Γιακουμάτος, φίλος του Πρέσβη του Βιετνάμ που επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί μας.

Ρεπορτάζ: Αιμιλία Παυλάτου 

Ο κ. Γιακουμάτος, ο άνθρωπος κλειδί για την επικοινωνία του Πρέσβη με το νησί μας, μετέφερε στην Τουριστική επιτροπή τις θετικότατες εντυπώσεις που αποκόμισε ο Πρέσβης του Βιετνάμ για την Κεφαλονιά. Ανάφερε, επίσης, τη σπουδαιότητα ανοίγματος στην αγορά του Βιετνάμ, διότι είναι μια ανερχόμενη οικονομία και οι επιχειρηματίες της ενδιαφέρονται για επενδύσεις και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Βαγγέλης Κεκάτος πρόσθεσε ότι ο Δήμος μελλοντικά θα διοργανώσει διημερίδα για το Βιετνάμ. Επιπλέον, με αφορμή το ενδιαφέρον που έδειξε για το νησί μας ο Πρέσβης της Κίνας θα διοργανωθεί και μια εβδομάδα αφιερωμένη στον Πολιτισμό της Κίνας.

Ο κ. Μάκης Τιμοθεάτος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων ανάφερε ότι στο Μιλάνο και την Πίζα, όπου υπάρχουν απευθείας πτήσεις για Κεφαλονιά με τη Ryan Air και την Easy Jet – εταιρείες χαμηλού κόστους, θα παίζονται ραδιοφωνικά σποτάκια που θα αναδεικνύουν την Κεφαλονιά ως τουριστικό προορισμό.

Στις 27 του μήνα έρχεται το πρώτο τσάρτερ (charter). Θα πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους Τουρίστες και κάθε αρχαιολογικός ή πολιτιστικός χώρος να είναι προσβάσιμος με εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε να εξυπηρετείται το κοινό.

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, κος Ευάγγελος Κεκάτος έκανε ανοιχτή πρόταση προς όλους, να παρευρεθούν την Κυριακή 22 Απριλίου στις 9 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ημερίδα Τουρισμού με βασικές θεματικές ενότητες: Κρουαζιέρες, Διαδίκτυο, Εναλλακτικός Τουρισμός, Αεροπορικές Εταιρείες Χαμηλού Κόστους.




00 inkefalonia general ad 300X250