Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην ΒΜΤ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 15:49

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην ΒΜΤ

Από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η έκθεση τουρισμού στη Νάπολι της Ιταλίας, στην οποία συμμετείχε η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων δια του Αντιπρόεδρου της κ. Πασκουάλε Ντ' Αμίκο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση για τα νησιά μας, καθόσον αφορά κυρίως Ιταλούς τουρίστες της Κεντρικής-Νότιας Ιταλίας που προσεγγίζουν την Κεφαλονιά με απευθείας σύνδεση από τα λιμάνια του Μπρίντιζι και του Μπάρι.

Μεγάλο το ενδιαφέρον, αλλά και η ανησυχία που εξέφρασαν οι τουριστικοί πράκτορες, τόσο για την κατάργηση της απευθείας γραμμής από Μπάρι, ο σο και τα αραιά δρομολόγια (2 φορές την εβδομάδα) απο Μπρίντιζι που προγραμματίζει από 2 Ιουλίου η Εταιρία Endeavor Lines.

Oι συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων καταλυματων) που απέδωσαν καρπούς στην δρομολόγηση των αεροπορικών εταιριών low cost από την Β. Ιταλία, θα πρέπει να καταβληθούν και για την διευκόλυνση (μείωση λιμενικών τελών κ.λ.π.) των ακτοπλοϊκών εταιριών, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την πυκνότερη σύνδεση της Ιταλίας με την Κεφαλονιά.




00 inkefalonia general ad 300X250