Τι δείχνουν οι προκρατήσεις για την Κεφαλονιά; - «Καμπανάκι» από τους tour operators (Tιμοθεάτος στον COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 21:42

Τι δείχνουν οι προκρατήσεις για την Κεφαλονιά; - «Καμπανάκι» από τους tour operators (Tιμοθεάτος στον COSMOS 96,5)

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στον COSMSO 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και σχολίασε τα αποτελέσματα της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, στην οποία συμμετείχε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου.

«Συμμετείχαμε στην έκθεση του Βερολίνου, σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου. Από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου ήταν η Μαρίνα Βεργωτή, ο Σταύρος Κορκός – Κουρής, ο Ιών Λιναρδάτος και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, του οποίου η βοήθεια σε κάποιες συναντήσεις ήταν πολύτιμη.

Επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία που είχαμε μετά την έκθεση του Λονδίνου, ότι θα έχουμε μια εξίσου καλή χρονιά με το 2023. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή που να μπορεί να χαλάσει αυτά τα μηνύματα, αρά αισιοδοξούμε ότι το Καλοκαίρι μας θα είναι καλό.

Τα ραντεβού μας στις εκθέσεις που συμμετέχουμε είναι στοχευμένα. Υπήρχαν ραντεβού με tour operators οι οποίοι μας έδωσαν την εικόνα των κρατήσεων για το Καλοκαίρι, η οποία είναι ότι η Κεφαλονιά κινείται - σε σχέση με πέρυσι που ήταν μια χρονιά ρεκόρ - με θετικό πρόσημο.

Όμως πρέπει να πούμε ότι «χτύπησαν και ένα καμπανάκι». Από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι πελάτες τους, παρουσιάζεται ότι υπάρχει μια δυσανάλογη αύξηση του έξω – ξενοδοχειακού κόστους σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δηλαδή οι υπηρεσίες έχουν μείνει χαμηλά, το κόστος έχει αυξηθεί.  Αυτό σε κάποιο σημείο μπορεί να δικαιολογηθεί, όμως πρέπει να το προσέξουμε για να μην υπάρξει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια στην Κεφαλονιά. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εστίαση αλλά μπορεί να αφορά τις μεταφορές, τα κόστη στις παραλίες… Πρέπει να εξηγήσω ότι αυτό δεν συμβαίνει με τα ξενοδοχεία, γιατί οι τιμές έχουν προκύψει μετά από διαπραγματεύσεις με τους tour operators. Αυτό το αναφέραμε στους επαγγελματίες και το συζητάμε από πέρυσι. Χρειάζεται προσοχή.

Από την άλλη υπάρχει και ένα καλό μήνυμα ότι αρκετοί tour operators εξέφρασαν την επιθυμία να επεκτείνουν τα προγράμματα τους μέχρι και τον Νοέμβριο, για το 2025.  Η ερώτηση τους όμως ήταν: θα υπάρχει προϊόν για τους πελάτες; Πάντως μεγάλο ρόλο στην επιμήκυνση της σεζόν παίζει και η Περιφέρεια γιατί αυτή είναι που έχει τα μεγάλα κονδύλια και μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες. Πιστεύω ότι με τον κο Τρεπεκλή θα πάμε καλά, γιατί με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχαμε πιάσει πάτο. Φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει.

Οι πτήσεις ξεκινάνε 1η Απρίλη και με μια συχνότητα 5 πτήσεων την εβδομάδα. Τον Μάιο έχουμε χάσει έναν μεγάλο αριθμό πτήσεων κυρίως από την Ιταλική αγορά και θεωρώ ότι το βάρος πέφτει στην Περιφέρεια γιατί δεν έριξε βάρος στην Ιταλική αγορά».

Ο κος Τιμοθεάτος σημείωσε ότι το νόημα όλων των συναντήσεων που γίνονται με τους επαγγελματίες για την επιμήκυνση της σεζόν, είναι το να κρατάνε τα μαγαζιά τους περισσότερο ανοιχτά, προκειμένου είτε οι τουρίστες του Απριλίου είτε οι τουρίστες του Οκτωβρίου να έχουν κάπου να πάνε.

Ακούστε την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250