Μ. Βεργωτή: ‘’Tην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν πρέπει να την δούμε όλοι ως μία κοινή προσπάθεια'' - Δημοσιευθήκαν οι οδηγοί καλών πρακτικών

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 10:44

Μ. Βεργωτή: ‘’Tην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν πρέπει να την δούμε όλοι ως μία κοινή προσπάθεια'' - Δημοσιευθήκαν οι οδηγοί καλών πρακτικών

Οι συναντήσεις εργασίας για την επέκταση της σεζόν και οι οδηγοί βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης - Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου , μίλησε η  υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Μαρίνα Βεργωτή, για τις «Συναντήσεις Εργασίας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τουρισμό» -με έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

«Η πρώτη συνάντηση έγινε στη Σκάλα στην Δημοτική Ενότητα Ελλειού –Πρόνων , είχε πολύ καλή συμμετοχή, παραβρέθηκαν πολλοί ξενοδόχοι και αρκετοί επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης. Από την πλευρά μας ως Τουριστική Επιτροπή και ως Τμήμα Τουρισμού του Δήμου παρουσιάσαμε τις αρμοδιότητες μας και το τι κάνουμε για να προβάλλουμε το νησί και τι δράσεις έχουμε κάνει από την δική μας την πλευρά για να βοηθήσουμε την επιμήκυνση της σεζόν και στην συνέχεια ακούσαμε και από του τοπικούς πράκτορες τι ζητάνε οι tour operator και οι αεροπορικές εταιρείες και από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, τα όσα αφορούν στον τομέα αυτό. Ακολούθησε συζήτηση με όλους οι οποίοι μας είπαν τους προβληματισμούς τους και τις απόψεις τους. Αυτό που εγώ πήρα ως συμπέρασμα και που με χαροποίησε ιδιαίτερα απο το κοινό , είναι ότι την επιμήκυνση της σεζόν πρέπει σιγά σιγά να την βλέπουμε ως κοινή προσπάθεια, γιατί ο τουρισμός δεν είναι μία μονομερής προσπάθεια και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη όπως είπανε κάποιοι. Πιστεύω αν υπάρχει μια συνεργασία και καλή συνεννόηση από όλους μας, μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, γιατί υπάρχει ζήτηση απ έξω. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι ότι ακόμα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι του χώρου που δεν γνωρίζουν αρκετά τις δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου , αλλά και σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους, οπότε ήταν πολύ βοηθητικό το να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας σε τοπικό επίπεδο και το μέχρι που φτάνουν οι δικές μας δυνατότητες»  τονίζει χαρακτηριστικά η κα Βεργωτή.

Η κ. Βεργωτή ενημέρωσε ότι στο σύνολο θα γίνουν 5 συναντήσεις με την επόμενη στις 19 Φεβρουαρίου στην Λειβαθώ και θα κλείσει ο κύκλος αυτών των συναντήσεων στο Αργοστόλι. Όσον αφορά τα ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν και θα μοιραστούν σε όσους συμμετέχουν στις συναντήσεις, αυτά όπως ανέφερε η κ. Βεργωτή, θα αποτελέσουν ένα μέσο καταγραφής των συμμετεχόντων , αλλά και του πως κινηθήκαν χρονικά ( πότε άνοιξαν και πότε έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους) την καλοκαιρινή σεζόν του 2023 και πως θα κινηθούν το 2024.

Η κ. Βεργωτή έκανε επίσης αναφορά και στην συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «F.RE.E. 2024» που θα λάβει χώρα από 14-18 Φεβρουαρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου στην οποία θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο κ Λιναρδάτος. Η έκθεση του Μονάχου είναι μια έκθεση κοινού που έχει να κάνει πολύ με τα Outdoor Activities και την χαρακτήρισε ως πολύ δυνατή και την εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς ως πολύ καλή.

Όσον αφορά τους “Οδηγούς Καλών Πρακτικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη” που ο Δήμος Αργοστολίου ανέθεσε στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου την μελέτη και δημιουργία τους και που πρόκειται να μοιραστούν στους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον τουρισμό (έναν για τα ξενοδοχεία/καταλύματα, έναν για την εστίαση και έναν για τις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις), η κ. Βεργωτή ενημέρωσε ότι ήδη έχουν αναρτηθεί στο visitkefaloniaisland.gr/el/οδηγοι –βιωσιμων-πρακτικων/ και είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Τέλος για την τουριστική περίοδο του 2024 σημείωσε ότι θα είναι μια καλή χρονιά, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν και ανέφερε ότι στην στρατηγική της Τουριστικής Επιτροπής για το 2024 , είναι μια εκδήλωση η ένα φεστιβάλ που θα αφορά στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-329994481?si=37256d3e77064172bede6ef1c0a283a9&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250