Τιμοθεάτος για επιμήκυνση τουριστικής σεζόν: ‘’Μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί όλοι μαζί να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε – Δεν είναι υπόθεση ενός κλάδου’’

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 20:17

Τιμοθεάτος για επιμήκυνση τουριστικής σεζόν: ‘’Μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί όλοι μαζί να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε – Δεν είναι υπόθεση ενός κλάδου’’

Συνέντευξή στο Ραδιόφωνο του Inkefalonia 89,2

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου , μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος για τις «Συναντήσεις Εργασίας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τουρισμό» -με έμφαση στην άμβλυνση της εποχικότητας και στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης με την χθεσινή πρώτη την συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκάλας.

Ο κ Τιμοθεάτος αρχικά εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2024 ανέφερε: «Πρέπει να ετοιμάζεται το νησί και αυτό το στόχο έχουν και οι συναντήσεις που θα διοργανωθούν . Πρωτοστατεί η Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου, αλλά συμμετέχουν και οι Δήμοι Σάμης και Ληξουρίου και σιγά σιγά πρέπει να βλέπουμε και την Ιθάκη ως ενιαίο brand και να βρούμε κοινό βηματισμό».

Όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, στάθηκε στα δύσκαμπτα σημεία των ξενοδόχων , σημειώνοντας ότι μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις θα ακουστούν οι προβληματισμοί που έχει ο κάθε επιχειρηματίας με ζητούμενο να βρεθούν κάποιες λύσεις ούτως ώστε να παραμείνει το νησί ανοιχτό. «Θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί λύση, αλλά πρέπει όλοι μαζί να κάτσουμε στο τραπέζι γιατί δεν είναι υπόθεση ενός κλάδου, είναι μεγάλη η αλυσίδα που εμπλέκεται στην συγκεκριμένη κουβέντα. Θεωρώ ότι θα βγεί κάτι καλό, η τουλάχιστον θα ξεκαθαρίσει το πράγμα για το αν θέλουν η δεν θέλουν την επιμήκυνση της σεζόν και ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι καλό που θα γίνουν αυτές οι συναντήσεις για να σταματήσει να λέει και ο καθένας που είναι η επιμήκυνση κλπ. Από όσο θυμάμαι είναι η πρώτη φορά που γίνεται οργανωμένα συζήτηση , για να δούμε τι γένεται με κάθε περιοχή και αν μπορεί κάποια να μπεί στην διαδικασία και μετά βήμα βήμα να ακολουθήσουν και οι άλλοι».

Ο κ Τιμοθεάτος έκανε αναφορά στην EasyJet που άνοιξε το θέμα της επέκτασης της σεζόν έως 3 Νοεμβρίου για την Κεφαλονιά- κάτι που εφαρμόζει ήδη με το πρόγραμμα της EasyJet Holidays – και ανέφερε ότι έχει κάνει ήδη τις προβλέψεις της και περιμένει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα τοπικά ξενοδοχεία και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες επιχειρήσεις με τον τουρισμό και χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως πολύ θετική:

« Αν κάνει το πείραμα η EasyJet και είναι πετυχημένο, τότε θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες . Το δύσκολο είναι να ξεκινήσει κάτι , είναι πολύ σημαντικό από την στιγμή που μας δίνει η Easy Zet Holidays αυτή την ευκαιρία να την εκμεταλλευτούμε και να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί μας».

Αναφέρθηκε επίσης στην «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που πλέον και οι εταιρείες επιζητούν και έκανε μνεία στους «Οδηγούς Καλών Πρακτικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που μελέτησε και θα διανείμει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου τονίζοντας ότι θα πρέπει σ αυτό τον τομέα να ακολουθήσουν Δήμοι Περιφέρεια κλπ.

Ο κ Τιμοθεάτος αναφέρθηκε επίσης στα όσα διαμείφθηκαν με τον Περιφερειάρχη κ. Τρεπεκλή κατά την συνάντηση που είχαν στην Κεφαλονιά μαζί του οι φορείς του Τουρισμού και εξέφρασε την ικανοποίηση του σε πρώτο στάδιο. Όσον αφορά δε την πρόταση του κ. Τρεπεκλή για σύσταση επιτροπών τουρισμού της Περιφέρειας σε κάθε νησί , την χαρακτήρισε σωστή και ωφέλιμη, αναλύοντας τον ρόλο τους.

Όσον αφορά τις κρατήσεις ενημέρωσε ότι κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα που φτάνουν και έως το 2025 και τοποθέτησε χρονικά την πυκνότητα των επισκεπτών μας στις αρχές Ιουνίου.

Για το πρόβλημα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού από τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον τουρισμό, σημείωσε ότι συνεχίζει να υφίσταται αλλά σε μικρότερο βαθμό και έκανε λόγο για την απαραίτητη πλέον από μικρής ηλικίας ενδοσχολική εκπαίδευση σε τουριστικά θέματα .

Τέλος ενημέρωσε για την συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «F.RE.E. 2024» που θα λάβει χώρα από 14-18 Φεβρουαρίου 2024. Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Μόναχο και στην οποία θα παραβρεθεί και ο ίδιος μαζί με τον κ Λιναρδάτο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-7-2-2024?si=7e9eaa42a3be409d9f7f882dcbda66d6&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250