WTM 2023: 43.727 άτομα πέρασαν τις πύλες της έκθεσης - Αυξημένη η προσέλευση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 09:01

WTM 2023: 43.727 άτομα πέρασαν τις πύλες της έκθεσης - Αυξημένη η προσέλευση

Συνολικά 43.727 άνθρωποι επισκέφθηκαν τη διεθνή έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, World Travel Market 2023 (WTM), κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής της, αριθμός αυξημένος κατά 22%, σε σχέση με τους 35.826 που επισκέφθηκαν την περυσινή διοργάνωση.

Από τη Δευτέρα 6 έως την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η έκθεση φιλοξένησε 4.560 εξειδικευμένους αγοραστές και διευκόλυνε 29.077 προκαθορισμένες συναντήσεις, επιτρέποντας στον κλάδο να σχεδιάσει και να κλείσει συμφωνίες για το 2024 και μετά.

Στην φετινή διοργάνωση, ο αριθμός των εκθετών αυξήθηκε κατά 23% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τους 3.875 και η έκθεση ήταν κατά 5,3% μεγαλύτερη από την προ-πανδημική WTM του 2019.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διεξαγωγής της World Travel Market, το ExCel του Λονδίνου υποδέχτηκε 1.976 εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο -αύξηση κατά 31% σε σχέση με το 2022.

Η Σύνοδος Κορυφής των Υπουργών και άλλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της εφετινής WTM πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη Σύνοδος Κορυφής των Υπουργών, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Η Σύνοδος, που πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά, έλαβε χώρα κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης αντί της δεύτερης που ήταν το σύνηθες, καθώς είχε ως στόχο να συμβάλει στον καθορισμό της ατζέντας των συζητήσεων κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διοργάνωσης.

Στην World Travel Market παρευρέθηκαν 53 υπουργοί Τουρισμού και συζήτησαν το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ο τουρισμός μέσω της εκπαίδευσης.

Κατά την πρώτη ημέρα της WTM παρουσιάστηκε η αποκλειστική έκθεση WTM Global Travel Report -που συντάχθηκε από κοινού με την Tourism Economics- η οποία αποκάλυψε συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή της συμπεριφοράς σε όλες τις βασικές αναδυόμενες αγορές.

Την επόμενη ημέρα, με τη διεξαγωγή του συνεδρίου του Institute of Travel & Tourism (ITT) Future You Conference, στο επίκεντρο της προσοχής τέθηκε το ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου.

Το Media Summit και το Influencers’ Programme ξεκίνησαν, με ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο του συνεδρίου καθώς και ένα γεύμα δικτύωσης. Το γεύμα των Influencers καλωσόρισε 200 καλεσμένους, αποτελούμενους από προεπιλεγμένους δημιουργούς ταξιδιωτικού περιεχομένου και εκθέτες που ήθελαν να συζητήσουν συνεργασίες.

Το νέο ανεπίσημο πάρτι δικτύωσης έλαβε χώρα στα North & South Community Hubs. Σημειώνεται ότι, τα Hubs σχεδιάστηκαν για να παρέχουν ευκαιρίες αυτοσχέδιων συναντήσεων, καθώς και ως σημείο αναφοράς και βάσης για τους πολυάσχολους επισκέπτες.

Συνολικά, περισσότερες από 70 συνεδριακές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε τρία νέα stages, τα Discover, Elevate και Innovate, ονόματα που αντικατοπτρίζουν τους στόχους τους.

Νέες συμφωνίες

Η έκθεση, όπως κάθε χρόνο, λειτούργησε και ως σημείο επίτευξης σημαντικών συμφωνιών. Ανάμεσα σε αυτές τις συμφωνίες που υπογράφηκαν ήταν μεταξύ της Jet2.com και του Premier Partner της WTM, του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού του Μαρόκου, για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς και μια τουριστική συνεργασία μεταξύ της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής για την προώθηση της συνεργασίας.

Σε δηλώσεις της η Juliette Losardo, Διευθύντρια Εκθέσεων της WTM London, είπε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων να αυξάνεται κατά περισσότερο από ένα πέμπτο σε σχέση με πέρυσι. Είναι μια πραγματικά ενθαρρυντική αντανάκλαση της εμπιστοσύνης και της αισιοδοξίας στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Οι προκλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε συζητήθηκαν σε πολλές συνεδρίες, αλλά, παρά τα ζητήματα αυτά, υπήρχε πολύ θετική διάθεση μεταξύ των επισκεπτών και των εκθετών. Είμαι ευτυχής που οι καινοτομίες μας κατά τη διάρκεια των τριών ημερών συνέβαλαν στη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η WTM London είναι το καλύτερο μέρος για τα στελέχη του κλάδου μας για να συνεργαστούν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και να κλείσουν συμφωνίες που θα βοηθήσουν τα ταξίδια και τον τουρισμό να ανθίσουν το 2024 και μετά”.

Η WTM London 2024 θα διεξαχθεί από την Τρίτη 5 έως την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Πηγή: money-tourism.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250