Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου: Νέες πτήσεις από Σκωτία και Γαλλία προς Κεφαλονιά το 2024

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 13:08

Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου: Νέες πτήσεις από Σκωτία και Γαλλία προς Κεφαλονιά το 2024

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM στο Λονδίνο

Από τις 6 Νοεμβρίου έως και τις 8 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η διεθνής τουριστική έκθεση World Travel Market. Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κουρκουμέλης Νικόλαος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Βεργωτή Μαρίνα και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Κορκός Κουρής Σταύρος. Στην έκθεση επίσης συμμετείχαν από το νησί μας  η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και πολλοί τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις και διαλέξεις  αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στην τουριστική αγορά. Πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, πολλές από αυτές σε συνεργασία με την Fraport Greece, στο πλαίσιο της πολύ καλής διαχρονικής συνεργασίας μας για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Η παγκόσμια τουριστική αγορά αλλά και η στρατηγική της Ελλάδος εστιάζει με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση πλέον στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και σε δράσεις και πρακτικές αειφορίας. Η γενική εικόνα όσον αφορά την τουριστική κίνηση είναι ενθαρρυντική με τις προ-κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2023. Η γενική πρόβλεψη είναι ότι θα επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις με μικρή αύξηση για το 2024 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, όσον αφορά την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και οι δύο μεγάλοι tour operators (TUI & Jet2) διατηρούν τις πτήσεις τους από όλα τα αεροδρόμια που είχαν το 2023, με την TUI να προσθέτει καινούργια πτήση από την Γλασκόβη. Ενθαρρυντικό είναι ότι και οι δύο εταιρείες έχουν αυξήσει τον αριθμό των θέσεων που διαθέτουν για το νησί μας και οι προ κρατήσεις τους είναι αυξημένες σε σχέση με το 2023. Σε επαφές που είχαμε με άλλες εταιρείες διατηρούν τις πτήσεις τους με μικρές τροποποιήσεις.

Στην Γερμανική αγορά η Condor διατηρεί σίγουρα την πτήση της από το Μόναχο με την θυγατρική της Marabu airlines και  εξετάζει το ενδεχόμενο διατήρησης της πτήσης από την Φρανκφούρτη. H Discover airlines, του Ομίλου Lufthansa, ξεκινάει τις πτήσεις της προς το νησί μας από το Μόναχο, ενώ η Eurowings επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την Κεφαλονιά και σχεδιάζει να ξεκινήσει πτήσεις προς το νησί μας το 2025.

Όσον αφορά στη Γαλλική αγορά, κατά την διάρκεια της έκθεσης η EasyJet ανακοίνωσε νέα πτήση για την Κεφαλονιά από την Νίκαια, από τέλη Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. Αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη για το νησί μας και ταυτόχρονα μια επιβράβευση της προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη της Γαλλικής αγοράς. Παράλληλα οι πληροφορίες που έχουμε από την Transavia είναι ότι θα διατηρήσει μια πτήση την εβδομάδα προς το νησί μας από το Παρίσι, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Η Μαρίνα Βεργωτή, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου δήλωσε ότι, “Η Βρετανική αγορά συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά την Κεφαλονιά. Ως  δήμος θα πρέπει να εστιάσουμε στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας και να εντάξουμε περισσότερες δράσεις και πρακτικές στον σχεδιασμό μας.”

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δήλωσε ότι “Ολοκληρώθηκε η World Travel Market και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για την επόμενη τουριστική σεζόν. Οι προ κρατήσεις κινούνται ανοδικά ακολουθώντας τον μέσο όρο της Ελλάδος. Θα πρέπει βέβαια να είμαστε επιφυλακτικοί αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος στο Ισραήλ.”

Η Κατερίνα Πολλάτου, Airline Marketing and Development Manager της Fraport Greece δήλωσε “Η Κεφαλονιά βρίσκεται σε ανοδική τροχιά με τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρίες να το επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα. Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων αγορών, η ενίσχυση των υφιστάμενων αλλά και η προώθηση του προορισμού βάσει στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να πετύχουμε τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί.  Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε στενά και αποτελεσματικά με τους συνεργάτες μας από τον Δήμο Αργοστολίου τους οποίους και συγχαίρουμε για τις συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις τους.

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

CD208DF7 F474 4C09 8640 10E91B300AA0 1IMG 5943IMG 5946IMG 8573IMG 8578 1IMG 8586IMG 8638




00 inkefalonia general ad 300X250