Νίκος Κουρκουμέλης απο την WTM στο Λονδίνο: ''Ανοδικές οι τάσεις για την Κεφαλονιά και για το 2024!''

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 15:43

Νίκος Κουρκουμέλης απο την WTM στο Λονδίνο: ''Ανοδικές οι τάσεις για την Κεφαλονιά και για το 2024!''

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε από την  World Travel Market του Λονδίνου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης για τα όσα η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου της οποίας τυγχάνει και πρόεδρος κομίζει από την έκθεση βαρόμετρο για την Ελλάδα και την Κεφαλονιά.

Ο κ Κουρκουμέλης ενημέρωσε ότι η Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου ολοκλήρωσε τον κύκλο εργασιών και συναντήσεων που είχε στο πρόγραμμα της και μετέφερε το θετικό στίγμα της World Travel Market  2023 για την σεζόν του 2024 για την Κεφαλονιά: « Η Αγγλία πάει πολύ καλά, είναι μια αγορά που μας στηρίζει και δίνει μια σιγουριά στο νησί. Οι πτήσεις σχεδόν παραμένουν οι ίδιες και ο κόσμος που θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά το 2024 θα είναι ίδιος και ίσως περισσότερος απο ότι το 2023. Μιλάνε για 20% αύξηση στις προκρατήσεις για την Ελλάδα και είναι σίγουρα ανοδικές και για εμάς. Το πολύ θετικό είναι ότι παρ όλες τις αυξήσεις, ο κόσμος έσπευσε να κάνει κρατήσεις, κάτι που και οι εταιρείες δεν περίμεναν. Η Αγγλία για εμάς θα κινείται πάντα ανοδικά».

Ο κ Κουρκουμέλης επεσήμανε ότι οι άλλες αγορές δεν έχουν την δυνατότητα εξεύρεσης «χώρου»» στην Κεφαλονιά από την στιγμή που τον έχει καταλάβει η Αγγλική αγορά.

« Η Condor σκέπτεται να κόψει τουλάχιστον την μία από τις δύο γραμμές από Γερμανία γιατί αναγκάστηκε να κάνει εκπτώσεις οι οποίες δεν είναι προς συμφέρον της και μέσα στον Νοέμβριο θα γνωρίζουμε πως θα κινηθεί. Γενικά κάποιες εταιρείες είναι συγκρατημένες λόγω του κόστους, όμως αυτή την πτήση την αναπληρώνει η Discovery, η οποία είναι μία νέα εταιρεία και βάζει πτήση απ ευθείας από το Μόναχο.

Δεν είναι εύκολο από την Γερμανία να κάνουμε το άλμα όσο δεν θα βρίσκουμε έναν tour operator να στηρίξει αεροπορικές εταιρείες με συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες –βίλες κλπ στην Κεφαλονιά, που θα καλύπτουν τις παροχές που ζητούν. Το μεγάλο πρόβλημα της Κεφαλονιάς είναι ότι δεν έχει διαθεσιμότητα.

Από την Γαλλία η EasyJet προσθέτει νέα πτήση από την Νίκαια της Γαλλίας για δύο μήνες και η Transavia στρέφεται σε πτήση απ ευθείας με την Κεφαλονιά. Το θέμα είναι να βρεθεί και από την Γαλλία ένας tour operator , όμως χρειάζονται νέες μονάδες. Με την εμπειρία που έχω ως ξενοδόχος, λέω ότι όποιος επενδύει στον τουρισμό στην Κεφαλονιά είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει».

Εν κατακλείδι ο κ Κουρκουμέλης αυτό το οποίο εισέπραξε στην World Travel Market  2023 στο Λονδίνο, είναι ότι οι εταιρείες μένουν στα σίγουρα, δεν επιχειρούν άλματα και το όποιο άνοιγμα τους είναι περιεκτικό και προσεκτικό.

Όσον αφορά την Κεφαλονιά ως υποψήφια στα ταξιδιωτικά βραβεία, τόνισε πως και μόνο η συμμετοχή της είναι προς το συμφέρον της, ενώ παράλληλα εξήρε την δουλειά που γίνεται από την Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου και τους Μαρίνα Βεργωτή και Σταύρο Κορκό - Κουρή  την χαρακτήρισε ως πάρα πολύ καλή.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-8-11-2023?si=91f4ebc871b24edc91d3396f058ed4f3&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250